Erzurum Haber Girişi : 05 Haziran 2022 17:01

Sağlıklı bir yaşam için çevremizi koruyalım

Sağlıklı bir yaşam için çevremizi koruyalım

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Vali Okay Memiş, "Çevrenin korunması tüm insanlığın ortak meselesidir." dedi.

Çevre konusunun sadece bir gün değil, sürekli hatırlanması ve yaşama yansıması gerektiğini dile getiren Vali Memiş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Tüm insanlık bugün, kaynakların sürdürülebilir kullanımının benimsendiği, biyolojik çeşitliliğin korunduğu, açlık ve yoksulluğun en aza indirildiği, çevre kirliğinin önlendiği daha yeşil ve daha yaşanabilir bir dünya için çaba göstermektedir.

Çevrenin korunması ve çevresel dengenin sağlanması bugün ulusal sorun olmaktan çıkmış, evrensel boyutlara ulaşmıştır. Son yüzyıllarda yaşanan hızlı sanayileşme, plansız şehirleşme ve doğal kaynakların fütursuzca tüketiminin olumsuz etkileri, yaşam kalitesini ve sürekliliğini tehdit eder hale gelmiştir. Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde insanlığın gelecekte çok ciddi çevre sorunlarıyla yüzleşmek zorunda kalacağı unutulmamalıdır.

Temiz bir çevre, yaşanabilir bir dünya gelecek nesillerimize bırakabileceğimiz en değerli miras olacaktır. Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Doğanın korunması ve tahribatın engellenmesi hayati bir önem arz etmektedir. Kültürümüzde, “Çevreyi; tabiatı, Allah’ın eseri ve emaneti olarak görmemiz” gerektiğine dikkat çekilir. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için tabiatın maruz kalabileceği her türlü önlemi mutlaka almak zorundayız. Çevrenin bize geçmiş kuşaklardan kalan bir miras değil, gelecek kuşaklara bir emaneti olduğu gerçeğini hatırlatarak, gelecek kuşaklara daha yeşil, daha yaşanabilir müreffeh bir dünya bırakmak bizler için ulvi bir görevdir.

Dünya Çevre Günü vesilesiyle, çevrenin ve doğal zenginliklerimizin korunması konusunda tüm vatandaşlarımızı duyarlı olamaya çağırıyor, tüm insanların, sağlıklı ve güzel bir çevrede yaşamalarının temel hakları olduğu düşüncesiyle, “5 Haziran Dünya Çevre Günü’ nü” kutluyor, hep birlikte daha güzel ve yaşanabilir bir çevre oluşturmak temennisiyle, sağlıklı bir ömür diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.