Erzurum Haber Girişi : 06 Haziran 2022 16:09

Erzurum Tanıtım Günleri beğeni topladı

Erzurum Tanıtım Günleri beğeni topladı

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE), ikincisini gerçekleştirdiği ‘Palandöken’den Kartepe’ye Erzurum Tanıtım Günleri’ ile tüm Türkiye’deki Erzurumlular’ın gurur kaynağı oldu.

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE) tarafından ilki 2019 yılında yapılan, koronavirüs salgını nedeniyle ikincisi bu yıl düzenlenen “Palandöken’den Kartepe’ye Erzurum Tanıtım Günleri” renkli görüntülere sahne olurken, hem Kocaelili hem de Erzurumlu vatandaşlardan büyük beğeni topladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde Erzurum’dan da yoğun katılımlar ile 25-30 Mayıs tarihlerinde düzenlenen etkinlikte resmi açılış töreni 27 Mayısta yapıldı. Erzurum Tanıtım Günleri’nin açılış törenine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Erzurum Valisi Okay Memiş, AK Parti Erzurum Milletvekili ve Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kartepe Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Av. Yunus Emre Kurt, BBP İl Başkanı Remzi Kaya, DEVA Partisi İl Başkanı Adem Koç, Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, Anayasa Mahkemesi Üyesi Doç. Dr. Recai Akyel, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 


ERZURUM’UN KÜLTÜRÜNÜ YANSITAN ÜRÜNLER STANTLARDA SERGİLENDİ
Erzurum Tanıtım Günleri kapsamında Erzurumlu ünlü sanatçıların yanı sıra yöresel ozanlar konseri, fasl ekibi, paneller, söyleşiler, yöresel yemek ve gıda ürünlerinin tanıtımı yapıldı. Tüm esnafın Erzurum’dan getirildiği, kadayıftan peynire, cağ kebaptan kıtlama şekere kadar Erzurum’un kültürünü yansıtan ürünler stantlarda sergilendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan tanıtım videosu izlendi. Sunumun ardından KEDFE Erzurum Erkek Bar Ekibi yöresel halk oyunları ile beğeni topladı. Erzurumlu olan ve Milli Mücadele Dönemi’nin önemli isimlerinden Kara Fatma tanıtımı tiyatrosu canlandırıldı.


AŞIKLIK GELENEĞİ İLGİ ÇEKTİ
Pelin Çift, Tufan Gündüz ve Murat Küçükuğurlu ile Kendini Anlatan Şehir Erzurum, Bilsen Bilgili ve Zekiye Çomaklı ile Anadolu’da Kadın Olmak konulu panellerin gerçekleştiği Erzurum Tanıtım Günleri’nde, 38 halk ozanıyla Emrahtan Sümmana Aşıklık Geleneği sürdürüldü.

 


DURSUN: DAHA GÜZEL ORGANİZASYONLAR İÇİN ÇABALIYORUZ
KEDFE Başkanı Tekin Dursun, yaptığı konuşmada “Bizler Erzurum’da doğduk, Kocaeli’de doyduk. Kocaeli bizim için Erzurum kadar önemli. Bu şehir bizim doyduğumuz şehir. Gönül kapılarını açan Kocaeli sakinlerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kocaeli’de ikamet eden tüm Erzurumlu hemşerilerime de uzaktan yakından programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.