Erzurum Haber Girişi : 01 Nisan 2022 08:59

Şehit Burak Tortumlu Adına Kütüphane açıldı

Şehit Burak Tortumlu Adına Kütüphane açıldı

Tunceli’de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Burak Tortumlu'nun (26) anısına, memleketi Erzurum'da kütüphane açıldı.


Ovacık ilçesi kırsalında 21 Ekim 2021'de düzenlenen 'Eren-7 Operasyonu'nda PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanıp, kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu adına memleketi Erzurum'un Yakutiye ilçesindeki Elektrik Elektronik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kütüphane kuruldu. Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan'ın eşi Arzu Özkan ile birlik komutanları ve iş insanlarının destek verdiği kütüphane, şehit Tortumlu'nun ailesinin katılımıyla açıldı. 

 

 


Kütüphanenin açılış kurdelesini Erzurum Valisi Okay Memiş, Tunceli Valisi Mehmet Özkan'ın eşi Arzu Özkan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, şehit eşi Eda Tortumlu kesti. Eda Tortumlu, kurdeleyi, kucağındaki kızı İkra Deren ile birlikte kesti. İkra Deren, babasının fotoğrafını öptü.


Vali Okay Memiş, şehit Tortumlu'nun annesi Erengül Tortumlu'ya kütüphanenin anahtarını, babası Süleyman Tortumlu'ya da günün anısına plaket verdi. Arzu Özkan ise şehit annesine çiçek verip her zaman yanlarında olacaklarını söyledi. Erengül Tortumlu, acı bir sevinç yaşadıklarını belirterek, kurulan kütüphaneden öğrencilerin faydalanacak olmasından mutlu olduklarını ifade etti.


Kütüphanede, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu'nun 2014'te yazdığı 'Lodos Kral' isimli kitabı da yer alıyor.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.