Erzurum Haber Girişi : 28 Temmuz 2022 17:21

Maliye Bakanlığına dadaş bürokrat

Maliye Bakanlığına dadaş bürokrat

Erzurumlu bürokrat Kemalettin Işık, Maliye Bakanlığı Destek Hizmetleri Başkanı oldu.

Daha önce Ordu’da Defterdarlık görevini yürüten Kemalettin Işık 2022/333 Cumhur başkanlığı 3.sayılı karnamesiyle 2.3.madde gereğince Maliye Bakanlığı Destek Hizmetleri Başkanı olarak atandı.

Işık’ın Maliye Bakanlığı Destek Hizmetleri Başkanı olarak atanması Erzurumlu hemşehrileri tarafından sevinçle karşılandı.

 

KEMALETTİN IŞIK KİMDİR

1967 tarihinde Erzurum'un Çat ilçesinde doğdu. İlk ve Orta tahsilimi Erzurum da tamamladı. İşletme Lisans eğitimini bitirdi, son olarak Atatürk Üniversitesi Yöneticiler İçin İşletme Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. İşletmelerde Etik yönetim konusunda çalışmaları bulunmaktadır.

 

Memuriyet hayatına 1990 yılında Eskişehir Maliye Kursu Müdürlüğünde başladı. Sırasıyla Çankırı, Düzce, Iğdır, Erzurum olmak üzere Birçok il ve ilçelerde Maliye Bakanlığına Bağlı Merkez ve Taşra teşkilatlarında Müdür, Müdür yardımcılığı, Uzmanlık ve yöneticilik görevlerinde bulundu. 23.10.2014 tarihinde Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığına bağlı tta Gayrimenkul Genel Müdürlüğüne Daire Başkanı olarak atandı, Erzurum Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri Turizm ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu üyesi, aynı zamanda Başkanlığı görevlerini yaptı, 24.06.2016 Tarihinde Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne Daire Başkanı olarak atandı. 10.02.2017 tarih ve 29975 sayılı Resmi gazetede yayınlanan Defterdarlar kararnamesi ile Ordu iline Defterdar olarak atandı. 09.02.2022 Tarihinden itibaren  Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünde  Hazine ve Maliye uzmanı olarak görev yapmakta iken 28.07.2022 Tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Cumhur Başkanlığı Kararnamesiyle Hazine ve Maliye Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı olarak atanmıştır.  Halen aynı görevi ifa etmekte olan Kemalettin IŞIK, evli ve 3 çocuk babasıdır...

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.