Siyaset Düzenleme Tarihi : 08 Aralık 2020 21:49 Haber Girişi : 08 Aralık 2020 21:49

BBP Oltu İlçe Teşkilatı istifa etti

BBP Oltu İlçe Teşkilatı istifa etti

Büyük Birlik Partisi(BBP) Erzurum İl Başkanlığı’nın görevden alınmasının ardından istifa eden Yakutiye, Palandöken ve Tortum İlçe Teşkilatlarından sonra Oltu İlçe Başkanlığı da istifa etti. Aralarında 9 belediye meclis üyesinin de yer aldığı Oltu İlçe Teşkilatı partiden topluca istifa kararı aldı.

BBP ERZURUM TEŞKİLATLARINDA YAPRAK DÖKÜMÜ SÜRÜYOR

2019 Mahalli İdareler Seçiminde Oltu Belediye Başkanlığı’nı kazanarak büyük bir başarıya imza atan BBP Oltu İlçe Teşkilatı’nın bu kararı Erzurum’da büyük yankı uyandırdı.

Öte yandan belediye meclis üyeleriyle birlikte bir basın açıklaması yapan BBP Oltu İlçe Başkanı Hikmet Dağ, istişare sonrası bu kararı aldıklarını belirtti.

Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi’ne sırf muhalif olduğu gerekçesiyle Erzurum İl Başkanlığı’nın görevden alınmasının tutarlı hiçbir izahının olmadığını öne süren Başkan Dağ, istifa kararlarının Erzurum İl Başkanlığı’nın haksız bir şekilde görevden alınmasına tepki olduğunu söyledi.

BBP Oltu İlçe Başkanı Hikmet Dağ, “Erzurum’da 2 ilçe belediyesi kazanarak parti tarihine geçen bir İl Teşkilatını görevden almanın tutarlı hiçbir izahını göremedik. Oltu İlçe Teşkilatı olarak bizlere yakışan, aynı zamanda Oltulu olan il başkanımız ve kıymetli yönetiminin yanında yer almaktır” dedi.

BBP, VATANDAŞIN GÜNDEMİNDEN UZAKLAŞMIŞTIR

2 Büyükşehir,  7 Oltu Belediye Meclis Üyesinin de istifa ettiğini aktaran BBP Oltu İlçe Başkanı Hikmet Dağ, “Son yıllarda parti genel merkezimiz, Merhum Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun inandığı değer ve ideallerinden hızla uzaklaşmış, Erzurum İl Başkanlığımızın yaptığı onca uyarı ve eleştirilere kulak tıkayıp siyasi bir manevra geliştirememiştir. Öyle ki son yıllarda artık hiçbir siyasi ankette dahi yer alamayacak kadar büyük bir kan kaybı yaşanmaktadır. Parti Genel Merkezimiz, yanlış siyasi politikalar nedeniyle bir açmaza sürüklenmiş gerek parti içinde gerekse vatandaşımızda heyecan yaratacak herhangi bir siyasi argümanda geliştirememiştir. Uzunca bir zamandır vatandaşın gündeminden bihaber, anlamsız ve içeriği boş bir siyaset yürütülmektedir. Merhum Yazıcıoğlu’nun partisi fabrika ayarlarından uzaklaşarak artık en büyük ittifak millet ile yapılan ittifaktır, söylemini bırakmış ve kısır bir döngü içerisinde dönüp durmaktadır.” diye konuştu.

İTTİFAKIN İÇİNDE AMA İTTİFAKIN BUNDAN HABERİ YOK

Cumhur İttifakında yer alan diğer siyasi partilerin birbirleri arasında parti geçişlerini kabul etmediğine dikkati çeken Başkan Dağ, “Yine sözümona bu ittifakın içerisinde bulunan Büyük Birlik Partisinden ittifakta yer alan diğer partilere geçişlere genel merkez sesini dahi çıkaramamıştır. ‘Madem bizde bu ittifakın içerisindeyiz, bizden geçişleri de kabul etmeyin”, diyememiştir. Parti Genel Merkezi, 2019 yılında Türkiye geneli kazanılan 8 belediyeden hiçbirine sahip çıkamamıştır. Genel Merkez bu duruma müdahale dahi edemeyecek bir basiretsizlik örneği sergilemiş, biz teşkilatları çok zor durumda bırakmıştır. BBP Genel Merkezi, Cumhur İttifakının içinde yer aldığını iddia ediyor olmasına rağmen sanki ittifakın bundan haberi yokmuş, gibi davranılmasını bile anlayamayacak bir siyasi öngörüsüzlük içerisindedir. Bu yapılan sayısız onlarca hatalı siyasi hamlelerden sadece birisidir. Netice itibariyle kendi başarısızlıklarını kamufle etmek adına Erzurum İl Başkanlığını görevden alma gibi haksız ve tutarsız bir girişimde bulunulmasını kınamakla birlikte Oltu İlçe Teşkilatı olarak bizlere düşen aynı zamanda Oltulu olan hemşehrimiz değerli il başkanımız ve yönetiminin yanında durmaktır, diyerek belediye meclis üyelerimizde dahil ilçe teşkilatı olarak topluca istifa etmiş bulunmaktayız. “Zulüm Azrail olsa hep Hakk’ı tutacağım” diyen Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun izinde ve onun inandığı değerlere olan bağlılığımız ebediyyen sürecektir.” şeklinde konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.