Yoksa sizin DAYI'nız yok mu..?

‘’Mahalle bekçisi sürekli dayısından bahseder. Herkes bekçinin bakanın yeğeni olduğunu sanır. Onun için korkar, saygıda kusur etmezler. En sonunda bekçinin bakanla alakası olmadığı, sadece köpeğinin adının ‘’DAYI’’ olduğu ortaya çıkar’’.  Kemal Sunal’ın ‘’Bekçiler kralı’’ adlı filminden bahsediyorum.  Filmde torpilin gücü hem güldürerek, hem de düşündürerek anlatılır. Her neyse dönelim konumuza. 

 

 

Dayı; (Normal şartlarda Annenin erkek kardeşidir)  Herhangi bir işin halledilmesi için kullanılan, torpil yapan kişiye yakıştırılan isimdir. 2016 yılında TBMM başkanı olan Cemil Çiçek diyor ki, ‘’Milletvekilleri olarak bizim en önemli işimiz torpil yapmak..!’’.  Ekonomi dergisi Cnbc-e Business tarafından yapılan araştırmaya göre,  Erzurum asayiş olaylarında ülkemizde 65. sırada. Ve Erzurum’da herkesin bir dayısı var..! Dolayısıyla ne trafikte ne de başka asayiş olaylarında cezai müeyyideler doğru düzgün uygulanamıyormuş. Kısacası esnafın, memurun, işverenin işçinin, siyasetçinin, bürokratın bu şehirdeki neredeyse herkesin torpili varmış..!

 

 

 

Bu durum neticesinde emniyet ekiplerinin eli kolu bağlı, psikolojileri alt üst olmuş durumda. Üstelik bu torpilli kesimin dayılarının çoğunluğu bakan ve milletvekillerinden oluşuyormuş.  Bir de esnafın birbirini şikâyet etmesi varmış ki, onu da ne siz sorun ne de ben söyleyeyim.  (Malum bizim bir dayımız yok) Hatırlatmakta fayda var. Allah Resulü buyuruyor ki; ‘’Hiç şüphesiz benden sonra adam kayırmalar ve yadırgayacağınız bazı işler olacaktır. O zaman siz görevinizi yapın, hakkınızı Allah'tan bekleyin’’.

 

Ne diyelim, olduysa Kurban bayramınız mübarek olsun..!

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Bora 26 Kasım 2023 16:00

    Kesinlikle inanıyorum herkesin dayısı var. Yoksa insanlar bu kadar rahat olmaz.

  • Tec Dağlı 22 Temmuz 2021 11:41

    Yazar kardeşim çok güzel yazmışsınız. Bu torpil olayı, kul hakkıdır,kim kul hakkını yerse aldığı maaş da çocuklarına yedir digi de haramdır. Onun için dinimiz rüşveti ve torpili şiddetle yasaklamıştır. Baz bu zavallılarin haline.

  • Nurgül zerenüz 17 Temmuz 2021 08:58

    Aynı sıkıntıyı yaşıyorum benim bir dayım yok çocuklarımı işe koyamıyorum herkes dayısıyla işe giriyor burası çok doğru aslan gibi delikanlı erkek çocuklarım var ama malesef buradan gidelim diyorlar sürekli. benim memleketim burası çok da seviyorum. Ama beni buradan gitmeye zorluyor bu şartlar