Yok daha neler...?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerine göre; Erzurum’da 2021 yılında açılan işletme sayısı kapanan işletme sayısının on katı.  Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından 18 yılda Erzurum’a rekor yatırım yapıldı. Erzurum 2. Organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak için araziler yetmez oldu. Erzurum’da daire fiyatları 1 milyon liraya çıktı..! Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ise; Erzurum ekonomik gelişmişlik sıralamasında sondan 21. sırada…  

 

 

TOBB verilerine göre; Erzurum’da bu yıl 106 şirket, 12 kooperatif, 44 ticari işletme kuruldu. Buna karşın 10 şirket, 1 kooperatif ve 20 küçük işletme ise kepenk kapattı. Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından 18 yılda Erzurum’a 4 milyar 852 milyon liralık yatırım yapıldı. Bu dönemde yapılan sadece konut sayısı 13 bin 324 adet. Yeni açılan Erzurum 2. Organize sanayi bölgesine yatırımcılar akın ediyor ancak OSB’de zemin kayıyor, fabrika binaları çöküyor..!  

 

2015 yılında dar gelirlilerin ev sahibi olması amacıyla yapımına başlanan, kaba inşaatları bittiği halde yıkım kararı verilen, New City konutlarının bulunduğu alanda yeni yapılan daireler 850 bin lira ile 1 milyon lira arasında kapış kapış satılıyor..! TÜİK tarafından açıklanan illerin ekonomik gelişmişlik endeksine göre ise Erzurum, 61. sırada.  Ama üzülmeyin..! Listede Erzurum’un altında kalan bir sürü il var. Adıyaman 66, Diyarbakır 68, Batman 72, Şanlıurfa 73, Mardin 74 ve Van 77. sıradaki durumu besbeter olan iller. Sonuç; Değişen ve gelişen Erzurum…  

 

Diyecek sözü olan varsa buyursun..! Şahsen diyeceklerim bu kadar..!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Taha Tuğlular 13 Eylül 2021 13:18

    Sayın editör,Cumartesi günü buraya bir yorum yazdım.Neden yayınlanmadı? Hakaret,küfür, kötü söz yoktu. Bu bilgi veren yorumları yayınlamayarak neden siz de gerçekleri gizliyorsunuz? Neden korkuyorsunuz? Gazeteci gerçekleri gizleyen değil yazan,cesur yürekli adamdır. Görülüyor ki korkuyorsunuz. Yazık,gazetecilik adına hem de çok çok yazık.

  • Taha Tuğlular 10 Eylül 2021 20:08

    Çok güzel bir yazı kaleme almışsınız. Çok teşekkür ederim. Bu fotoğraf bu şehrin hal-i pür- melalini çok güzel gösteriyor. Erzurumun altında kim var? Daha dün şehir olan Ardahan, Iğdır, Şırnak ve Muş, Bitlis, Bingöl gibi küçücük şehirler var. Bazı yağcılara, yamaklara ve yandaşlara göre bu şehir uçmuş. Hani nerede ? İşte sıra.61. sıra. Bu ülkede 67 il varken bu şehir ; ticaret, ekonomi, eğitim, ihracat ve birçok kalemde 15 sırada idi. Doğunun Parisi adı ile anılırdı. Bizden o zaman aşağıda olan.Malatya, Elazığ bugün bizi 6-7 kat katlamış durumdalar. Bu şehrin nesi var ki bir ev 1 milyon. Bu bir zulümdür. Tabii bu şehir 61. sırada ise, amirler, memurlar, bürokratla, vekiller, başkanlar da 61. sıradalar demektir. Bu şehir neden yerlerde sürünüyor? İdarede payı olan herkes bundan sorumludur. Bunu neden bu şehire reva görüyorsunuz? Bu şehire yazık hem de çok yazık. Tez elden düzeltilmelidir.

  • Süleyman Karaca 10 Eylül 2021 16:44

    Belediye başkanlarımızın birinciliği gundemdeyken TÜİK çok ayıp etmiş. Ne demek 61. Sıra.