Yine Mi Bir Kadın Öldü?

Daha ilk yazımda sizlerle tanışırken söylemiştim kalemimin asi olduğunu. Bu yazımda da pek efendice, uysal ve nahif bir şeyler söylemeyeceğim baştan bilin isterim. Emin olun ki pek çok cümlenin, pek çok kelimenin içerisinde yüzlerce küfür ve lanet saklayacağım.

Konu ne? dediğinizi duyar gibiyim. Konu defalarca kez yazdığım ve usanmadan yazacağım kadına şiddet ve kadın cinayetleri.

Konuyu pek çok kez böyle adlandırdım ama bu sefer başka şekilde adlandırmak istiyorum. Bu sefer konuya adam gibi geçinen ama aslında insan dahi olamayan ucubeler demek istiyorum. Aslında ucube demek yerine başka kelimelerle adlandırmak isterdim ama bu kısmı sizin hayal gücünüze bırakıyorum.

Konu hakkında emin olduğum tek şey ülkecek çok güzel kınıyoruz olan biteni. Bu sapıklar gökten düşmüş gibi düşünüyoruz sanırım. Aramızda yaşıyor bunlar, aramızda fark edelim artık. Kadının fiziki zayıflığından faydalanan, işkence ile veya öldürerek tatmin olan bu pislik kesim birinin oğlu, birinin kocası ve birinin babası olarak toplumda yer bulmayı başarabiliyor maalesef.

Bana kalırsa pek çoğu namus vaazcılığı görevi yapacak kadar da utanmaz. Tabii onlara göre kadının yeri evidir çünkü kadın dışarıya çıkarsa adamın ne mal olduğunu fark edebilir. Bu sapkınlığı yapanlara ve bunu savunan kesime göre kadının gece vakti sokakta işi ne? O saatte dışarıda olan kadın aranıyor diye bir düşünce cinayeti dönüyor ortalıkta. Nasıl bir beyinsizliktir bu anlayamıyorum. Ne yani nenen gece ahırda hayvanını sağdıktan sonra eve dönerken aranıyor muydu? Eve gelmeyen hayvanını aramaya giderken saatten haberin yoktu herhalde. Hadi hep beraber o saatte dışarıda kadının işi ne? fikrini bir kez daha gözden geçirelim.

 

Kadın çalışır mı?

Son birkaç yıldır yurdum erkeklerinin büyük kısmı Diriliş, Kuruluş gibi dizilerle ataları ile gurur duyar oldu. Selçuklu dönemini anlatan bu diziler sayesinde ben de atalarım ile gurur duydum. Nedenini açıklamak istiyorum. Dizide yer alan ve gerçek olduğundan emin olduğum şeylerden biri kadın çalışır, üretir. Ben Türküm ve benim atalarım böyle. Kadınları çalışır, at biner silah kullanır. Yani dönem erkeklerinin yaptığı her şeyi yapabilir. İşte bu dizilerin ve ceddimin bu yönlerine bayılıyorum.

Biz Nene Hatunun torunlarıyız demekle gurur duyar da savaşa giden ceddimiz kadınını unutup kadının ev kölesi olma fikrini savunur bu kıt zekalılar. Kadından rakibe tahammülü olmaz da namusla, gururla veya canları ile vurmaya çalışır kadını bu beyinsizler. Koruyamadığı adamlığının acısını kadını sorgulamakla çıkarır. Sen adam ol da kadınlığını korumayan kadın utansın. Hiç mi düşünmezsin be adi evladının başına gelse ne hissedersin diye. Anan, bacın, kızın da kadın unutma. Ya yaşattığını birileri de sana yaşatırsa?

Böylesi insan bile diyemeyeceğim pisliklerin alnına şerefsizdir dövmesi yapacaksın da salacaksın ortalığa. Yanından geçen kadın bilecek bir şerefsizin yanından geçiyorum diye alacak önlemini. Her türlü suç cezasını çeker de bu suçlar ceza çekerek aklanılacak suçlar değil anlayalım artık.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.