Sağlık Haber Girişi : 10 Haziran 2021 13:56

Yazın estetik işlemlere talep artıyor

Yazın estetik işlemlere talep artıyor

Beğenilme ve güzel görünme arzusu her insanın doğasında saklı. Bu nedenle olduğunu düşündüğümüz kusurlarımızın ortaya çıkmasından hoşlanmıyoruz ve gizlemek istiyoruz. Ancak çoğunlukla kısa kollu bluzların, ince askılı elbiselerin ve şortların tercih edildiği yaz aylarında vücudumuzda beğenmediğimiz noktaları kamufle etmek zorlaşıyor. Bunun sonucunda da söz konusu dönemde estetik operasyonlarda gözle görülen bir artış yaşanıyor.

Özellikle yaz tatili öncesi pek çok kadın ve erkeğin yüz estetiğinden, vücut şekillendirme yöntemlerine, meme operasyonlarından botoksa kadar birçok estetik uygulamaya yöneldiğini anlatan Medline Adana Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Anıl Arif Olguner, yaz aylarında tercih edilen estetik işlemler hakkında bilgiler verdi.

 

Vücut hatları düzeltilebiliyor

Uzun süren ve kısmen hareketsiz geçen kış aylarının bir sonucu olarak vücutta oluşan fazlalıklardan kurtulmak için gerçekleştirilebilecek işlemlere yaz öncesi çok daha fazla talep oluştuğunu söyleyen Dr. Anıl Arif Olguner, “Yazın vücudumuzdaki inatçı yağları uzaklaştırmak için en sık başvurduğumuz yöntemlerin başında liposuction geliyor. Liposuctionı, bir kilo verme yöntemi olmamakla birlikte vücut hatlarını düzeltmek için kullanıyoruz. Üstelik “lazer” ve “ultrasonik liposuction” gibi daha hassas yöntemlerle çevre dokulara en az zararı vererek etkili sonuçlar alabiliyoruz. Kadınlarda karın, basen, uyluk bölgesi, erkeklerde ise karın ve meme bölgesi en çok işlem yaptığımız yerlerin başında geliyor. Özellikle erkeklerde meme büyümesi (Jinekomasti), hastaların yaz aylarını adeta kabusa çeviriyor. Ancak bu hastaların da büyük çoğunluğunu liposuction ile tedavi edilebiliyoruz” diyor.

 

Meme sorunları için cerrahi çözümler

Yine yaz aylarında kadınlarda meme büyüklüğü ile ilgili başvurularda belirgin bir artış yaşandığını kaydeden Dr. Anıl Arif Olguner, “Büyük ve sarkık meme, hasta için hem görsel hem de ciltte pişik gibi sorunlara neden olabiliyor. Bu durumda meme küçültme yöntemiyle söz konusu problemin üstesinden gelmek mümkün. Meme küçüklüğü şikâyeti olan hastalarda ise silikon ile meme büyütme ameliyatı, annelik sonrası sarkma meydana gelenlerde de meme dikleştirme ameliyatları ile sorunu giderebiliyoruz” diyerek bu sayede hastaların kaybettikleri özgüvenlerine de geri kavuştuklarını belirtiyor.

 

Küçük dokunuşlar yaza hazırlıyor

Küçük cerrahi işlemlerin ise popülaritesini esasen yaz ya da kış, her zaman koruduğunu ifade eden Dr. Anıl Arif Olguner, “Güneş, sıvı kaybı, hormonal değişiklikler, sürekli gözleri kısma gibi faktörler hem ince kırışıklıklara hem de olduğumuzdan yorgun ve soluk görünmemize neden olur. Buna karşı botulinum toksini, hyalüronik asit dolgular, çapraz bağlı olmayan hyalüronik asit bazlı bileşenler ve vitamin-aminoasit-peptid-mineral içerikli mezoterapi ajanları ile cildin canlanmasıyla beraber yaza çok daha ışıltılı ve tazelenmiş olarak girmek mümkün. Ancak unutulmamalıdır ki bunlar sonuçta tıbbi işlemlerdir ve anatomi bilgisi gerektirir” diyerek merdiven altı uygulamalar konusunda uyarıyor ve güvenilir merkezlerde ilgili branş hekimlerine başvurmanın çok daha sağlıklı sonuçlar alınmasını sağlayacağını kaydediyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.