Viran olasın İDLİB

33 yerinden sızlıyor bu gün ciğerim. Uyku bu gece haramdı gözlere, huzur ise gönüllere. Sabaha karşı çalındı o 33 kapı. Söndürün ocağınızı biz sizin yüreğinize kor getirdik dendi ve 33 ana ciğerinden yandı.

Akşamdan beri yüreğimde bir sızı. Anneliği bilen bilir bu ateşin yangınını. Benim de oğlum var adı Mehmet. Dün gece uyurken seyrettim onu, içim yana yana seyrettim güzel yüzünü. Senden az büyüklerdi şehit olan abilerin diye ağladım. 33 kuzunun annesiydim o an ve ciğer yangınını soğutacak hiçbir teselli olmadığını o an anladım. Ölüm mü? Bu acının yanında solda sıfır kaldı. O an anladım 33 şehidi vardı yurdumun ama binlerce yürek yaralısı. Ağır yaralı hem de en ağırından. Mübarek gecede pek çok avuç Mehmedimize yardım et Allah’ım diye açıldı göğe. Rahmet diledi yürekler ama düşman sinsi. Bildi de kutsalı, peygamber ocağıyla yaktı kandilin ateşini.

Canın yandı mı kuzum diye koptu içimden çığlıklar. Korktun mu? Aç mıydın? Yorgun muydun? Elin koynunda mı kaldı kuzum? Son sözün ne oldu acep? En son neye daldı şahin gözlerin? Al bayrağın gölgesi olmayan vatanından uzak diyarlarda mı sönecekti peygamber ocağındaki ışığın? Vatanından uzaktayken mi gelecekti anacığına şehadet haberin?

Sabah ben gönderseydim seni evden kesin tembihlerdim kalın giyin üşüme diye, çorabın sıcak tutsun diye elimle yoklardım ayaklarını. Beni habersiz bırakma kuzum derdim. Yatağını düzeltirken içime çekerdim yastığına sinmiş kokunu. Sabah kokladım der avunurdum hiç değilse evladımı. Böyle uzakta, vatanına hasret, viran bir şehirde kolum kanadım kırıldı be yavrum.

“Sana şehit diyorlar bilmiyorlar mı ki sen benim kuzumsun” diye dövünmez mi anacığın?

Kalk şehidim buralara bahar gelmek üzere. Dallar tomurcuklanacak sen yoksun. Sevdiğinin, ananın, babanın, bacının, gardaşının gözünü yaşlı bırakma. Belleri büküldü yazık, bu yükü sırtlarına yükleme şehidim. Şehadet mertebesinin onurunu yaşattın eyvallah da anan kuzusuz kaldı be yavrum.

Viran olasın İdlib, içinden ateş çıkmasın. Senin de ciğerini söksünler bizim ki gibi. Uyku gözüne haram olsun, huzur yüreğine. Tüten tek duman yürek yangının olsun. Şehidimin kanıyla sulanmış toprağın yeşile hasret kalsın.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Sueda Ersoy 28 Şubat 2020 18:32