Erzurum Haber Girişi : 30 Aralık 2023 14:03

Vali Mustafa Çiftçi Karayazı’da kan verdi

Vali Mustafa Çiftçi Karayazı’da kan verdi

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle Erzurum Valiliği, Türk Kızılayı Erzurum Şubesi, Karayazı ve Palandöken Kaymakamlıkları, Karayazı Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezinin katkılarıyla, Karayazı’da “100 Damlada 100'ler Gülsün, 100 Yıl Bizlerle Gülsün” sloganı ile kan bağışı programı düzenlendi.

 

Vali Mustafa Çiftçi ve Karayazı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, Karayazı Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen kan bağışı programında, sağlık kontrolünden geçerek kan verdiler.

 

Vali Mustafa Çiftçi, 41’inci kez kan verdi

Program dolayısıyla 41. kez kan bağışında bulunan Vali Mustafa Çiftçi yaptığı açıklamada bütün vatandaşları kan vermeye davet etti. Vali Çiftçi, kendisinin de düzenli olarak Kızılay'a kan bağışında bulunduğunu ifade ederek şunları söyledi: “2023 yılının sonlarına yaklaştığımız bugünlerde Karayazı Kaymakamlığımız ile Türk Kızılayımız’ın iş birliğinde güzel bir etkinlik yapılmak suretiyle kan bağışı kampanyası düzenlendi. Sağ olsunlar beni de kan bağışı kampanyasına davet ettiler. Ben de bu vesileyle bugün Karayazı ilçemizdeyim. Bugün 41. Kan bağışımı gerçekleştirdim. Allah sağlık ve afiyet verdiği müddetçe de bundan sonra bağışlarıma devam etmeyi düşünüyorum. Bir kelâm-ı kibâr vardır; ‘Her şeyin şükrü kendi cinsindendir’ derler. Kan bağışı yapmak suretiyle sağlığımızın şükrünü ifa edebiliriz. Bu vesileyle sağlığı, sıhhati yerinde, kan bağışlayabilecek durumdaki Karayazılı vatandaşlarımızı, bütün Erzurumluları, kan bağışı yapmaya davet ediyorum. Bu etkinliği düzenleyen Karayazı Kaymakamlığımıza ve Türk Kızılayımız’a, huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kan bağışlarının bol olmasını niyaz ediyorum. Kan ver can ver diyorum."

Kan verme alışkanlığını çocuk yaşta kazandırmak amacıyla öğrencilerin de davet edildiği iki gün süren etkinlikte yaklaşık 200 ünite kan bağışı yapıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.