Gündem Haber Girişi : 19 Kasım 2021 16:41

Vali Memiş; ‘Çocuklar mutluysa, Dünya mutludur’

Vali Memiş; ‘Çocuklar mutluysa, Dünya mutludur’

Erzurum Valisi Okay Memiş, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle kutlama mesajı yaımladı. Vali Memiş mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilen "Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi" ayrım gözetmeden çocuk haklarını güvence altına almıştır. Türkiye bu sözleşmeyi 1990 yılında imzalamış ve iç hukukun bir parçası haline getirmiştir.

Tarihin her döneminde, sevgi, hoşgörü ve barış gibi değerleri şiar edinen Türk Milleti, Dünya çocuklarına da aynı anlayışla bakmaktadır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş gününü çocuklarımıza bayram olarak, armağan etmesi ve 23 Nisan’ın bugün dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olması, bunun en anlamlı göstergesidir.

Sevgi, hoşgörü ve barış içinde yaşamak bütün çocukların temel hakkıdır. Suç mağduru,  suça sürüklenen ve sokakta risk altında bulunan çocuklarımızın şiddetten, açlıktan, kötü alışkanlıklardan, kinden ve nefretten uzak yaşamaları için gerekli ortamın oluşturulması, sosyal devlet olmanın gereği olmakla birlikte, hepimizin ortak sorumluluğudur. Çocukların mutlu olduğu bir dünya, tüm insanlığın mutlu olduğu bir dünya demektir. 

Çocukluk çağını geçmiş olsak da hepimiz çocuk olduk ve ebeveynlerimizin gözünde de çocuk olmaya devametmekteyiz. İçimizdeki çocukluk ruhunu, çocuk gibi düşünebilmeyi kaybetmemeliyiz. Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) çocuklar ile çocuk olmadı mı? Bizler; çocukları sözleşme ile bayramlar ile değil her zaman her koşulda sevmeli, çocuklarımızın kendisine ve topluma faydalı bireyler olabilmeleri için var gücümüzle çalışmalıyız.

Sevgili Çocuklar; hepiniz bizim için çok özelsiniz ve hiçbirinizi ayırt edemeyiz. Sizleri çok seviyoruz.Bunu sakın unutmayın. Sizin mutlu, huzurlu, güvenli ve müreffeh bir dünyada yaşamanızı istiyor;bu nedenle, sizlere güzel bir dünya teslim etmeyi arzuluyor, gecemizi gündüzümüze katarak böyle bir dünyanın mücadelesini veriyoruz. Her zaman sizin tarafınızdayız. Bunu aklınızdan asla çıkarmayın.

Bu duygu ve düşüncelerle, Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutluyor, çocuklarımıza sevgisini veren her yüreğe şükranlarımı sunuyorum.”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.