Erzurum Haber Girişi : 25 Ocak 2024 13:53

Vali Çiftçi: “Erzurum sanayi şehri olacak”

Vali Çiftçi: “Erzurum sanayi şehri olacak”

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, il genelinde faaliyet gösteren yerel ve ulusal medya temsilcileriyle kahvaltı programında bir araya geldi.


Programda basın mensuplarına hitap eden Vali Çiftçi, basın emekçilerinin çalışan gazeteciler gününü kutlayarak programa katılan konuklara teşekkür etti.   

 

Göreve geldiği günden bugüne kadar yürütülen çalışmalar hakkında bir değerlendirme yapan Vali Çiftçi ardından basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı.

 
“Asayiş olayları yüzde 11 oranında azaldı”

 

Konuşmasında, kentte güvenlik birimlerinin suç aydınlatma oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Vali Çiftçi şunları söyledi: “Erzurum'da 2023 yılında bir önceki yıla göre asayiş olayları yüzde 11 oranında azaldı. Mal varlığına karşı işlenen suçlardaki düşüş ise yüzde 20 civarında. Bu ilimiz açısından sevindirici bir durum. 2022 yılında ilimizin suçları aydınlatma oranı yüzde 92,9. Bu oran Türkiye genelinde yüzde 89,8 civarındaydı. 2023 yılına baktığımızda bu oran ilimizde yüzde 95,6'ya yükseliyor. Ülkemizde ise 2023 yılında aydınlatma oranı yüzde 91,5 civarında. 2023 yılında aranan şahısların yakalama oranları bir önceki yıla göre yüzde 25,6 artmış durumda.”

 
“Narkotik suç ve uyuşturucuyla mücadelede olumlu sonuçlar alıyoruz”
Vali Çiftçi, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi:


"Hem ilimizin hem ülkemizin hassas olduğu bir başka konu ise narkotik suçlar. 2022 yılına göre 2023 yılında olay sayısı yüzde 19,1 oranında, şüpheli sayısı da yüzde 13,3 oranında azalma kaydetmiş durumda. Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele konusunda 2022 yılına göre olay sayılarının yüzde 1,2 arttığı buna karşı tutuklama oranının yüzde 42,4 yükseldiği görülüyor. Bu da narkotik suç ve uyuşturucuyla mücadele konusunda sonuç aldığımızı gösteriyor. Bu değerlendirme neticesinde ilimizin emniyet ve asayiş yönünden iyi bir noktada olduğunu söyleyebiliriz."


“2. OSB için şimdiden talepler büyük rakamlara ulaştı”

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum’da kurulan 2. Sanayi Bölgesi’nde yatırımların büyük bir hızla devam ettiğini, şimdiden taleplerin büyük rakamlara ulaştığını ifade etti.
Vali Çiftçi, şunları söyledi: “Erzurum çok yakın bir gelecekte sanayi şehri olacak. 2. Sanayi Bölgesi’nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Daha şimdiden çok sayıda firmanın yer talepleri var. Biz de bu talepleri titizlikle inceliyoruz. 2. sanayi bölgesi faaliyete geçtiği andan itibaren istihdam noktasında büyük bir rahatlama olacak, Erzurum’da 3. ve 4. Sanayi Bölgeleri’ne ihtiyaç duyulacak.”


Tünellerin tamamlanmasıyla Karadeniz’e ulaşım kolaylaşacak

Erzurum çevresinde yapımı devam eden tünellerle ilgili de konuşan Vali Çiftçi, çalışmaların sürdüğünü ancak bazı tünellerde kaymaların yaşanmasından dolayı gecikmelerin olduğuna dikkat çekti. Dallıkavak ve Kırık Tünelleri’nin tamamlanma aşamasına geldiğini, bu tünellerin faaliyete geçmesiyle Erzurum’un ve hatta Doğu Anadolu Bölgesi’nin Karadeniz’e daha da yaklaşmış olacağını belirtti.

 
2025 yılı Turizm Başkenti seçilen şehrimiz için çalışmalar başladı

Erzurum’un 2025 yılı Turizm Başkenti seçilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çiftçi; Valilik, ilgili kurum ve kuruluşlar, STK’lar ve akademisyenlerden oluşan çalışma gruplarının proje toplantılarına başladığını ve önümüzdeki hafta düzenlenecek üst komisyon toplantısında konuyla ilgili somut adımların atılacağını ifade etti. 2025 yılı boyunca yoğun bir etkinlik planlamasının hayata geçirileceğini belirten Vali Çiftçi, ilk etapta bu konuda kullanılacak fonun planlaması için bir turizm ajansı kurulması gerektiğinin altını çizdi.


Erzurum’da daha önce kaymakamlık yaptığını ve gelişmişlik noktasında Erzurum’un özellikle son on yılda büyük mesafe kat ettiğini belirten Vali Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
İl Müdürlerinin de hazır bulunduğu programın son bölümünde, basın mensuplarından gelen sorular ilgili kurum yöneticileri tarafından cevaplandı. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.