Erzurum Haber Girişi : 18 Şubat 2020 18:09

Türkiye’nin en iyi arama kurtarma ekibi Erzurum’da

Türkiye’nin en iyi arama kurtarma ekibi Erzurum’da

Erzurum Valisi Okay Memiş, Türkiye’nin en iyi arama kurtarma ekiplerinin Erzurum’da olduğunu ifade ederek, “Ekiplerimiz her gün onlarca aracı, yüzlerce vatandaşı kendi hayatlarını hiçe sayarak kurtarıyor.” dedi.

Erzurum’da Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nce Elazığ‘da yaşanan deprem sonrası bölgede görev yapan ekiplere ve ildeki diğer arama kurtarma ekiplerine yönelik bir moral yemeği verildi.

Palandöken’de Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir Otel’de düzenlenen yemeğe, Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, il müdürleri, AFAD, UMKE,112 GAMER, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Arama Kurtarma ve Karayolları 12.Bölge Müdürlüğü ekipleri katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen programda yaptığı konuşmada Elazığ’da hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Elazığ’daki deprem felaketinin ardından en kısa sürede organize olan illerin başında Erzurum’un olduğuna dikkat çeken Başkan Sekmen, “Valiliğimiz, AFAD İl Müdürlüğümüz, Kızılayımız ve Büyükşehir Belediyemiz olarak seferber ettiğimiz tüm imkanlarımızla anında deprem bölgesine ulaştık. Mobil mutfağımızda anında yola çıktı. 50 bin kişinin yemek ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde gıda malzemesiyle dolu iki Tır’ı deprem bölgesine gönderdik.” şeklinde konuştu.

Vali Memiş, Türkiye’nin en iyi arama kurtarma ekiplerinin Erzurum’da olduğunu söyledi.

Coğrafi alan olarak ülkenin 4. büyük ili olduklarını aktaran Vali Memiş,” Birleşmiş Milletlere bağlı 55 ülkeden daha büyük coğrafik alana sahip bir şehrimizde kış şartları oldukça ağır geçiyor. Bu zor şartlarda görev yapan ekiplerimiz her gün onlarca aracı, yüzlerce vatandaşı kendi hayatlarını hiçe sayarak kurtarıyor. Kış mevsiminin başlangıcından sonuna kadar müthiş özverili bir çalışma içerisindeler.” dedi.

“Bu yemek olağanüstü durumlarda görev yapan arkadaşlarla bir araya gelme yemeğidir.” diyerek sözlerini sürdüren Vali Memiş, şunları kaydetti:

“Gecenin bir saatinde bir araç yolda kalıyor. Bu ekipler kendi hayatlarını hiçe sayarak siz değerli kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın, yolda kalanların imdadına koşuyor. Karayazı’da, Tekman’da, Şenkaya’da, Çat’ta, Horasan’da ilimizde nerede zor durumda kalan, hasta olan bir vatandaşımız varsa ilk koşan hep buradaki arkadaşlarımız. UMKE, AFAD, Jandarma, Polis ve Sağlık ekiplerimiz yeri geliyor hepsi hayatlarını hiçe sayıyor, bir hastaya müdahale gidiyor. Ben hepinizle gurur duyuyorum. Özellikle AFAD Ekiplerimiz Elazığ’da 15 kişiyi enkazın altından sağ çıkarmayı başardı. Enkaz altından sağ çıkarılan bir gencimiz de bize teşekkür ziyaretine geldi.”

Öte yandan yemek programının sürpriz bir konuğu olduğunu söyleyen Vali Memiş, “Slovenya’da düzenlenen kayak organizasyonunda 12 yaşında bir çocuğu teleferikten düşerken yakalayarak hayatını kurtaran Milli Kayakçımız Sıla Kara da aramızda. Slovenya’da Milli Kahraman ilan edildi. Kendisini kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Memiş, konuşmasının ardından Milli Kayakçı Kara’ya Teşekkür Belgesi verdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.