Erzurum Haber Girişi : 23 Haziran 2023 18:06

Tortum Şelalesi yenilenen yüzüyle büyülüyor

Tortum Şelalesi yenilenen yüzüyle büyülüyor

Erzurum’da 48 metrelik yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek şelalesi olma özelliğini taşıyan Tortum Şelalesi, yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini bekliyor. Geçtiğimiz yıllarda valilik tarafından yapılan çalışmalarla büyük değişime uğrayan şelale, yapılan yeni yürüyüş yolları, kafe ve çevre düzenlemesi ile adeta görenleri büyülüyor.

Erzurum Valiliği koordinesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından Tortum Şelalesi'nde yapılan rekreasyon çalışması tamamlandı. Proje ile yeni yürüyüş yolları, kafe, dinlenme alanlarını bünyesine katan şelale, böylelikle daha fazla misafirini de ağırlama imkanına sahip hale geldi.

Proje kapsamında yapılan ve işletmesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Şelale Uzundere Kafe Restoran düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Vali Okay Memiş burada yaptığı konuşmada, Tortum Şelalesi ve çevresinin turizm standartlarını yükseltmek için yaptıkları çalışmalarda önemli noktalara geldiklerini söyledi.

Vali Memiş, "Biz, Erzurum olarak turizm pastasından daha çok pay almak zorundayız. Erzurum, Palandöken Kayak Merkezi’nin yanında Çifte Minareli Medresesi, Yakutiye Medresesi, Lala Paşa Camii, Ulu Camii, Erzurum Kalesi gibi muhteşem eserlere sahip olan bir kent olması yanısıra buradaki gibi doğal güzellikleri de içinde barındıran önemli bir şehirdir. Bu nedenle şehrin turizm potansiyelini arttırmak için büyük çaba harcadık. Daha önce burada tesis yapmıştık, ancak bir tesisin yeterli olmayacağını düşündük. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüzce yeni bir proje yaparak bu önemli tesisi de şehrimize kazandırdık. Yaptığımız bu çalışmayla şelale ve Erzurum daha fazla turist ağırlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de tesisin kent için önemli bir yatırım olduğunun altını çizdi.

Programa, Uzundere Kaymakamı Kübra Demirer, Belediye Başkanı Hilmi Öztoprak, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Okan Gün ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.