Asayiş Haber Girişi : 25 Mayıs 2022 11:06

Tortum’da HES’e soruşturma başlatıldı

Tortum’da HES’e soruşturma başlatıldı

Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı ve Pehlivanlı Mahallesi dolaylarında HES barajı borusundaki sızmadan kaynaklı heyelan meydana geldi.

Olay sonrası bölgeye, AFAD, Jandarma, Emniyet, Karayolları, DSİ ve belediye ekipleri sevk edilirken, Pehlivanlı Mahallesi'ndeki 10 ev tedbir amaçlı boşaltıldı. Bağbaşı ve Pehlivanlı mahalleleri arasında hasar gören 2 köprü ise geçici olarak araç trafiğine kapatıldı.

 

 

Bölgede incelemede bulunan Erzurum Valisi Okay Memiş, burada yaptığı açıklamada, “Dün gece HES'e ait boru patlaması sonucu heyelan meydana geldi. 2 tane HES işçisi yaralandı, hayati tehlikeleri yok. Olayı öğrenir öğrenmez bütün yetkililer olay yerine geldik. Elektrik hatları da kesildi. Sabah olduğunda gördük ki büyük bir heyelanla karşı karşıyayız. HES borularının patlaması sonucu tepedeki kütle yola gelmiş. O sırada yoldan araç geçmemesi, evin olmaması büyük şans. Bağbaşı ve Serdarlı yolunu kapattık. Heyelan nedeniyle yolda bir göl oluştu, gölü boşalttıktan sonra buraya geçici bir yol vereceğiz. HES'in kusuru ile ilgili olarak hem idari hem de adli soruşturma başlatıldı. Gereken yapılacak, bütün zararlar telafi edilecek. Mezarlar ile ilgili de müftülüğe talimat verdik, İslami açıdan ne gerekiyorsa yapılacak” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.