Top’umuz inşaata kaçtı..!

Erzurumspor’un kullandığı stadyum, güya asrın felaketinde hasar gördüğü için kullanılamaz denildi. Daha sonra o kadar hasar yokmuş, kale arkaları kullanılabilir denildi. Seçim öncesinde de yeni stadyum için söz verildi.

 

Güya diyorum çünkü, stadyumdaki hasarın sebebi, Kahramanmaraş merkezli depremler değil..! 2011 kış oyunlarına hazırlık aşamasında devlet, yeni bir stadyum için kaynak ayırmıştı. Ancak hazırlık komitesindeki aklı evveller, yeni stadyuma gerek yok diyerek makyajlatmayı uygun görmüşlerdi.  Stadyumun üzerine aşırı yükleme yapıldığı için çatlaklar patlaklar oluştu. Yani 628 kilometre uzaklıktaki depremle bizim stadyumun hiçbir alakası yok..!

 

Şimdi o stadyum yıkılacak ve 20 bin seyirci kapasiteli kompleks bir stadyum yapılacak. Ama yapım süresi iki yılı bulacak. Bu süre içerisinde, spor şehri Erzurum’un (!) futbol takımı lig maçlarını nerede oynayacak dersiniz?  200 kilometre uzaklıktaki Erzincan’da..! Yahu kimse sormaz mı? Futbol takımlarının amacı bulundukları şehre katma değer sağlamak değil mi?

 

 

UEFA standartlarında onlarca sahası olan Erzurum, yüksek irtifa kamp merkezine sahip bir kent. Bu kadar saha dururken, Erzincan neyin nesi? Yüksek irtifa kamp merkezine gelen herkes bu sahalara hayran kalırken, Erzurumspor futbol kulübünü Erzincan’a göndermek nasıl bir akıl tutulması? Transfer tahtası kapalı bir takıma ve taraftara yazık değil mi?

 

İşin en komik tarafı ise tüm spor kulüpleri kamp için Erzurum'u tercih ederken, bu şehrin futbol takımını başka bir şehre top oynamaya göndermek bu şehre ihanet değil de ya nedir?

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hüsamettin 18 Nisan 2024 16:35

    Bir hafta Tortumda bir hafta hasangalada bir hafta Aşgalada oynasınlar Erzincan ne essahtan. Hem baksınlar ki ne biçim seyirci hasılatı sağlanıyor. Ama bizde de ele kafa nerede?

  • Ömer Durmuş 17 Nisan 2024 11:37

    Erzurumspor diye bir takım olduğundan da haberleri yoktur kesin. hele memleketin haline. Memleketi alıp götürseler kimsenin haberi yok.

  • Sadi Tek 15 Nisan 2024 11:35

    Gazeteci Güven Uşun ile Naci Ergen’in hazırlayıp sunduğu programda çıkan haberlere göre, “Nasıl çıktı, nereden çıktı, kim çıkardı anlamış değilim. Birileri sosyal medyada yazıp çizmeye başladı. Emir erleri var. Bu emir erleri hemen bir haber patlattılar. Sonra diğer sosyal medya mecraları alıp haberi paylaştılar. Haberi yazıp paylaştın da doğruluk payı ne? Yazıp çiziyorsunuz da bundan kimin haberi var. Kulübün haberi yok, Vali’nin, kulüp başkanın, kulüp müdürünün haberi yok, spor il müdürünün haberi yok” dedi. Kazım Karabekir Stadyumu’nda başlaması planlanan tadilat çalışmalarının en az iki yıl süreceğini belirten Gazeteci Güven Uşun ise Erzurumspor’un bu süreçte iç saha maçlarını nerede oynayacağının belli olmadığını vurguladı. Öte yandan programa telefonla katılan Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal da Erzincan konusundan haberinin olmadığını belirterek stadyumla ilgili son gelişmeleri aktardı.

  • Yakup Yurtseven 13 Nisan 2024 14:34

    Seçmler bitti dahada inşaattan topu alamassin sen git yeni top alda beş sene ERZİNCAN Çayırda oynarsın

  • Erzurumsporlu Baran 12 Nisan 2024 21:43

    Bu şehir kazanmasında ne olursa olsun. Bence de bu bir ihanet. İlçe satatlarında oynansın.

  • Erkan Öztürk 12 Nisan 2024 15:38

    Bu takimin küme düşmesi için bu federasyon hepsini yaptı yazıktır günahtır.ne degisştide son haftalarda bu yapılıyor.bu federasyon gitmeli arkadas

  • Haluk Sungur 12 Nisan 2024 15:10

    Nedense RANT diyesim geldi.

  • Murat Pinar 12 Nisan 2024 15:03

    Hani Pasinler, Aşkale, Tortum statları mükemmeldi. Oralarda oynasalar ya. Kazanacaksa bu şehrin esnafı kazansın. Niye Erzincan kazanıyor. Her hafta bir ilçede oynasın. Bu şehrin takımı değil mi. Bu nasıl bir hayinlik

  • Rahmi Öktem 12 Nisan 2024 14:55

    Bari yüksek kapasiteli bir stad yapılsa. Milli maç kupa maçı oynansa. Kimbilir belki süper lige çıkarız. 30000 yada 4000 bin kişilik bir stad iolmali. O ki 50 yılda bir yapılıyor bari 50 yıl götürsün

  • Soner 12 Nisan 2024 14:51

    Uzun uzadıya Yorum yazmaya bile gerek duymuyorum. .. Çünkü memleketin sahibi yok ama her nedense iktidara’da her seçimde en yüksek oy burdan çıkıyor

  • Erzurumspor'u Ömer 12 Nisan 2024 14:43

    Aşkale Tortum, Pasinler statları üniversitelerin statları ne işe yarar. Gerçekten de ihanet. Erzurum oynar Erzincan kazanır. Bizde bakarız. Bizden hiç bişey olmaz

  • Erzurumspor'u Ömer 12 Nisan 2024 14:40

    Aşkale, Tortum, Pasinler statları, üniversitelerin statları ne işe yarıyor. Bu Erzurum adam olmaz. Parasını böyle heba eder. Erzurum oynar Erzincan kazanır. Bence de ihanet

  • Taraftar 12 Nisan 2024 12:18

    Sanırım bir yanlış anlaşılma var. Maçların Erzurum'daki antrenman sahalarında oynanamama nedeni seyirci yeri olmaması olabilir. Erzincan bence en yakın şehir, umarım Erzincan'ın stadı güzeldir. Erzurumspor'a başarılar diliyorum.

  • Zeki 12 Nisan 2024 12:16

    Tek kelime ile ihanet başka bişey değil birde Mehmet borçları ödeyecekti Nisan'da ne oldu

  • Erdal 12 Nisan 2024 12:13

    Ömer göya falan yok 50 senelik sitat yenilenmesine niye tepkilisin bilmem dadaşlar gururla yapılıp hizmete geçmesini bekliyor tahta sıcakmış biz netahta statlarda oynadık eski sitati hatirlamazsiniz gözünün önüne getir varolusun devletimiz ve hizmetleri mutluyuz ...

  • Taner 12 Nisan 2024 12:01

    Taraftar maçlara gelmiyor.. Herkes maçı TV den izliyor..o nedenle sahanın fazla bir önemi kalmıyor..Diğer takımlara bakarsak TV den verilse bile stadı dolduruyorlar..birde bu yönden bakmak lazım..