Spor Haber Girişi : 02 Ağustos 2023 15:09

Tekmeler ANALİG için kalktı

Tekmeler ANALİG için kalktı

İller arası Anadolu Yıldızları (ANALİG) Osman Bayrakdar Sezonu  Taekwondo Grup Birinciliği Müsabakaları Aşkale İlçe Spor Salonu’nda başladı. Turnuvanın açılış seremonisinin ardından eleme turu maçları başladı.

 

Erzurum’un Aşkale ilçesi tarihinde ilk kez ulusal anlamda önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Aşkale Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde yapılan Anadolu Yıldızları Ligi (ANALİG) Osman Bayrakdar Sezonu Taekwondo Grup Birinciliği Müsabakaları Aşkale İlçe Spor Salonu’nda başladı.

AÇILIŞ SEREMONİSİ YAPILDI

Turnuva öncesinde açılış seremonisi yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Taekwondo Anadolu Yıldızlar Ligi Grup Müsabakaları açılış törenlerinde Palandöken Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi bar gösterisi yaptı.

10 İLDEN KATILIM VAR

Erzurum’un yanı sıra Trabzon, Erzincan, Giresun, Bayburt, Ardadan, Tokat, Ordu, Rize ve Artvin olmak üzere 10 ilden 150’ye yakın kız ve erkek sporcunun katılımıyla yapılan müsabakalarda 20 dolayında hakem de görev yapıyor.

AÇILIŞ KONUSUŞMASINI GACIR YAPTI

Aşkale Kaymakamı Murat Karaloğlu, ilçe protokolü ve Erzurum GSİM Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Vahit Albayrak, Taekwondo İl Temsilcisi Murat Yamanoğlu  ile Okul Sporları Sorumlusu Nazlı Oral’ın da katıldığı açılış törenlerinde, açılış konuşmasını Aşkale Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şuayip Gacır yaptı. Gacır, katılan illere teşekkür ederek, sporcu, antrenör ve hakemlere başarı dileklerini iletti.

KARALOĞLU: TÜRKİYE SPORDA ÇAĞ ATLADI

Aşkakele Kaymakamı Murat Karaloğlu, ilçelerinin tarihinde ilk kez ulusal anlamda ANALİG organizasyonuna ev sahipliğini yaptığını belirterek, ANALİG Taekwondo, turnuvaya katılan illeri Aşkale’de ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Türkiye’nin sporda çağ atladığını ifade eden Kaymakam Karaloğlu, “Valimiz Okay Memiş’e ve İl Müdürümüz Birdal Öztürk’e, bu organizasyonu Aşkale’de düzenlemesini sağladıkları için teşekkür ediyorum. Türkiye artık sporda çağ almamıştır. Tesisleşmesiyle, Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda elde ettiği başarılı sonuçlarla sporda dünyanın en iyi ülkeleri arasına girmiştir” dedi.

Kaymakam Karaloğlu, Taekwondo Milli takım sporcularının yanı sına  para taekwondoda Avrupa’nın en büyüyü olan milli takımlara da övgüler yağdırdı. Açılış töreni ve konuşmaların ardından müsabakalara geçildi ve eleme maçları yapıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.