Erzurum Haber Girişi : 27 Mayıs 2022 10:58

Tarımın geleceği çocuklar toprakla buluştu

Tarımın geleceği çocuklar toprakla buluştu

Erzurum Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce yürütülen ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’ projesi kapsamında 25 ilkokul öğrencisi, tarım ve hayvancılık konusunda bilgilendirildi.

Erzurum’da ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’ kapsamında 12 Mart İlköğretim Okulundan 4. Sınıf öğrencisi 25 çocuğun katılımıyla ‘Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği’ temalı 3 günlük farkındalık eğitimi düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen kamp boyunca ESKİ Su Arıtma Tesisi, Büyükşehir Belediyesi ÇETAŞ (Fide Üretim Merkezi) ve Atatürk Üniversitesi alabalık tesislerini ziyaret eden öğrenciler, üretimi yerinde gördü. Tarım ve Hayvancılık hakkında bilgilendirilen minikler, kampın son gününde İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar ve İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ile birlikte pasta kesti. Katılım belgesi alan öğrencilere akvaryum balığı hediye edildi.

 

 

Tarım önemli bir sektör

İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ise, “Pandemide gördük ki bütün dünyada tarım çok önemli bir sektör. Bizde okullarımızda tarım ve çevre bilinci ile ilgili yaptığımız çalışmalara hız verdik. Bugün de Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile birlikte çocuklarımızda farkındalık oluşturmak adına üç günlük bir program icra ettik. Her şeyi yerinde gördüler. Ümit ediyoruz ki bu 25 çocuğumuz büyüdükleri zaman bugünleri unutmayacaklar. Buradaki çalışmalar belki hayatlarını şekillendirecek” diye konuştu. 

 

Ülke tarımına yön verecekler

Tarım kampı hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar kurum olarak her yıl çocuklara, doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarımsal üretimin önemini aktarmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla Tarım Kampının düzenlendiğini belirtti. Akar, bu yılki Tarım Kampı etkinlikleri kapsamında çocuklarla, Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Su Arıtma Tesisi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Fide/Fidan Üretim Merkezi, Atatürk Üniversitesine ait Gıda ve Hayvancılık İşletmesi, Seralar ile Su Ürünleri Tesisi, Milli Parklar, Tarım Kredi Kooperatifi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ziyaretlerinin gerçekleştirildiğini belirterek  “Gelecekte ülke tarımına yön verecek Çocuklarımızı toprakla, suyla, bitkiyle, hayvanlarla buluşturduk.” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş Eşref 30 Mayıs 2022 10:54

    Erzurumu fethettiniz, Kemal'e erdirdiniz şimdi sıra Kocaeli'nde geldi. Eğer elinizde imkan, enerji varsa onları bu şehire harcayın. Bakınız bu şehir, 67 il varken; eğitim, üretim, istihdam, ticaret, ekonomi, ihracat vb. 15,16. sıralarda idi, doğunun Parisi diye anılırdı. Şimdi ise şu saydıklarım sahalarda, 58,59,60. sıralarda.Erzurumun altında hangi şehirler var; Ardahan, Iğdır, Ağrı, Bitlis, Şırnak vb. bu durum çok acı bir şey.