Kültür-Sanat Düzenleme Tarihi : 24 Kasım 2020 15:54 Haber Girişi : 24 Kasım 2020 15:55

Tarım ve insan konulu resim sergisi açıldı

Tarım ve insan konulu resim sergisi açıldı

Tarımın farklı dallarını içeren fotoğraflardan oluşan 'Tarım ve İnsan' konulu fotoğraf sergisi Erzurum halkının beğenisine sunuldu. 'Tarım ve İnsan' konulu fotoğraf sergisi, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesi, tarımın istikrarlı olması, ülke ve kamuoyu gündeminde yer almasını sağlamak suretiyle bu alanda farkındalık oluşturulması ve tarımın insanla olan tarihsel ve kültürel bağının ebedileştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenmektedir.

'Tarım ve İnsan' konulu ulusal fotoğraf yarışması her yıl Tarım ve Orman Bakanlığınca yapılmaktadır. Genel, Çiftçi, Aile Çiftçiliği, Öğrenci, Gıda tarım ve hayvancılık Bakanlığı Çalışanları ve Denizbank olmak üzere, 6 farklı kategoride düzenlenen fotoğraf yarışmasının bu yıl Onbirincisi düzenlenmiştir. Yarışmacılar Tarım ve Hayvancılık, Toprak, Su, Su Ürünleri, Gıda ve Gıda Muhafazası, Tarım Ürünlerinin İşlenmesi, Çiftçi, Köylü ve Köy Yaşamına dair her türlü faaliyeti konu alan fotoğraflarla yarışmaya katılabiliyorlar. Yarışmada dereceye giren katılımcılara ödüller verilmektedir

Bakanlığımız tarafından düzenlenen, tarım ile insan ilişkisinin ve tarımsal alanda gündelik yaşamın fotoğraf karelerine yansıdığı 11. Tarım ve İnsan konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğrafların sergilendiği Tarım ve İnsan konulu resim sergisi,  Covid 19 Pandemisi kapsamında Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu sağlık kurallarına uygun olarak Erzurum MNG alışveriş merkezinde açıldı. Herkesin yaşamından  veya geçmişinden izler bulabileceği sergi 27.11.2020 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.