Eğitim Haber Girişi : 21 Şubat 2024 16:13

Tarım Müzesinin ziyaretçileri minik öğrenciler  

Tarım Müzesinin ziyaretçileri minik öğrenciler  

Atatürk Üniversitesi tarafından, Ziraat Fakültesi Dekanlık binası karşısında yer alan Tarım Makineleri ve Teknolojileri Bölümü binasında Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı tarafından açılışı yapılan Tarım Müzesi, ilk ziyaretçilerini ağırladı.

Eski dönemlerde gerek eğitim gerekse tarım yapmak amacıyla kullanılan makine ve teçhizatların yer aldığı Tarım Müzesinin ilk ziyaretçileri olan çocuklar tarım aletlerinin kullanım alanları ve tarım ürünlerinin işleniş serüvenini ilgiyle takip etti.

Atatürk Üniversitesi kampüsünde eğitim veren Sabancı İlkokulu ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinden oluşan 120 kişilik gurup, geniş bir envantere sahip olan Tarım Müzesini gezerek geçmiş dönemlerdeki tarım usulleri ve kullanılan aletler hakkında bilgi aldı.

Öğrencilere Tarım Müzesi eserleri ile tarım geçmişini detaylarıyla anlatan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Çalmaşur, müzenin ilk ziyaretçilerinin minik öğrenciler olması hasebiyle mutluluk duyduklarını söyledi.

Toplumdan her kesimin gelip göreceği ve aynı zamanda kurumsal hafızayı diri tutacak olan Tarım Müzesinin, özellikle eski tarım aletlerini göremeyen ve tarım ürünlerinin işlenişini yeni öğrenen çocuklar için önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Dekan Çalmaşur, müzenin gelecek nesiller için önemli bir değer olduğunu aktardı.

Prof. Dr. Çalmaşur: “Burada gördüğünüz her alet 40 yıl önce, 50 yıl önce, 100 yıl önce kullanılıyordu. İnsanlar bu aletlerle tarlalarını ekip biçiyordu. Toplumlar o kadar hızlı bir şekilde değişiyor ki, bu değişime karşı koymak imkânsız hale geliyor. İşte bu müze bizi biz yapan, nereden nereye ulaştığımızı gösteren, kültürel birikimimizin muhafaza edilerek koruma altına alındığı ve gelecek nesillere de tarihi bir bilinç oluşturacak bir yatırımdır. Bu yatırımın hayata geçirilmesinde büyük emeği olan ve desteklerini sürdüren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür ediyor, müzemize 7’den 70’e herkesi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.