Spor Haber Girişi : 03 Aralık 2021 16:56

Spor aşkı engel tanımaz

Spor aşkı engel tanımaz

Erzurum Valisi Okay Memiş’in startını verdiği ‘Engel Olma Gönüllü Ol Yol koşusu’  3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde önemli bir farkındalık oluşturdu. Soğuk havaya aldırış etmeyen vatandaşlar 1000 metre koştu. Koşuya katılan herkese madalya dağıtıldı.

Erzurum Valiliği öncülüğünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği, Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi’nin de desteklediği ‘Engel Olma Gönüllü Ol’ adı altındaki Yol Koşu yapıldı.

Erzurum Valisi Okay Memiş’in start verdiği koşuya DSİ Palandöken Masterlar Koşu Grubu üyelerinin yanı sıra Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi’nden gönüllüler, Erzurum GSİM Antrenörleri ve Sporcuları katıldı.

Kazım Karabekir Stadı Yolundaki Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Yolunda 1000 metre mesafede yapılan yol koşusu soğuk havaya rağmen büyük ilgi gördü.

ŞARKI VE TÜRKÜLÜ KOŞU

Erzurum Palandöken Masterlar Koşu Grubu ile Herkes İçin Spor Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Hüseyin Öz  Yol Koşusu’na renk kattı. Aynı zamanda ERVAK Başkanı olan Erdal Güzel eşliğinde şarkı ve türkülerle bitiş noktasına gelen master atletler koşuya renk kattı. Erzurum Vali Yardımcısı Can Atak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Spor Şube Müdürü Güngör Şenses ile Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz  ve diğer davetliler de sporcu ve antrenörlerle Erzurum Spor Salonu’na kadar yürüdü.

ALTINOK TELGRAF GÖNDERDİ

AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Münasebetiyle düzenlenen ‘Engel Olma Gönüllü Ol’ yol koşusuna telgraf göndererek katılımcıları ve engelli vatandaşları kutladı.

Altınok telgrafından şua ifadelere yer verdi: “Daha önceden planlanan programlarım nedeniyle bu özel günde aramızda olamadığım için üzgün olduğumu bildir; bu güzel etkinlikte emeği geçen, katılım gösteren ve ziyarete gelen tüm haziruna selam ve saygılarımı iletirim.”

ENGELLERİ UNUTTURMAK İÇİN BURADAYI

ERVAK Başkanı olan DSİ Palandöken Masterlar Koşu Grubu Üyesi Erdal Güzel, “İnsanlar dünyaya ya engelli olarak gelir, ya da sonradan engelli olabilir. Biz bu mantıkla bugün engelli olan insanların engellerini unutturmak ve onlara destek olmak için soğuk havaya aldırmadan onlar için koşuya katıldık” dedi.

BİZİM İÇİN ENGEL YOK

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Bizim için engel yoktur. Bugün de insan odaklı hizmet veren kurum olarak Valimiz öncülüğünde Büyükşehir Belediyemiz ve üniversitelerimizin destekleriyle farkındalık koşusu düzenledik. Engelli vatandaşlara her zaman destek veriyoruz, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Etkinliğe katılanlara Vali Yardımcısı Can Atak ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk madalya ile katılım belgesi dağıttı.

Koşuya katılan gençler engelli vatandaşlar ile birlikte soğuk havaya aldırış etmeden halay çekerek, etkinliği renklendirdiler.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.