Sorular Kuran'dan çıkacak..!

Yurdum insanının ve Erzurum halkının en çok okuduğu ama en az anladığı kitabın Kur’an-ı Kerim olduğunu, dindarlık araştırmasına göre Erzurum’un da bulunduğu Kuzeydoğu Anadolu bölgesinin ise ülkemizin en dindar bölgesi olduğunu biliyor muydunuz..?

 

Nahl suresi 89. ayette ‘’Bu kitabı sana her şey için bir açıklama, hidayet rahmet kaynağı ve müjde olarak indirdik’’ der yaradan. Hayatın kitabı Kur’an-ı Kerim, emir ve yasakları, ahlaki buyrukları, toplumlardan haberleri, dünya hayatının gerçeklerini ve ölüm sonrasını az sözle bilgi veren bir kitaptır.

 

Bu kitabı ilk defa okuyan birisi dağınık bir kitap olduğunu düşünebilir ama mucize özelliklerinden birisi anlatım tarzıdır. Günümüzde film, dizi ve tartışma programlarında da Kuran’daki anlatım tarzı kullanılır. Şöyle ki, uzun süre tek bir karaktere yer verilmez. Araya başka kişi ya da eylemler eklenir. Bunun sebebi izleyicinin dikkatini en üst seviyede tutmaktır. Tıpkı Kurandaki gibi…

 

 

Allah Kuran’da, yeryüzüne, gökyüzüne, dağlara, canlılara bak der. İnsanların akıllarını kullanmasını, kullanmadıkları zaman pisliğin üzerlerine yağacağını söyler. Ama Erzurumlu binlerce hatim indirir, dirileri uyaran Yasin suresini ölülerine okur ve ne dediğine bakmaz. Bakmadığı içinde anlamaz.

 

Ramazan ayını idrak ettiğimiz şu günlerde, Kamer suresi 17. ayetteki ’’Kuran’ı hatırlatıcı olarak kolaylaştırdık. Öğüt alan yok mu?’’ uyarısına kulak vermenin şimdi tam zamanı. Mısırlı İslam alimi Muhammed Gazali’nin muhteşem sözüyle bitiriyorum.

 

’Dünyanın her yerinde insanlar bir şeyler öğrenmek için okurlar. Müslümanlar ise Kuran’ı sadece okumak için öğrenirler’’.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Sade Kul 11 Nisan 2024 08:20

    Müşrikler..Bilakis .Allaha iman ederler....fakat Allaha ortak koşarak dinlerini yaşarlar.....Dinini Kuran dan okuyarak değilde... (Allah!... Kuran Açık Net Anlaşılır dediği halde!) ...sanki Allahın kitabı anlaşılmazmış gibi.. Kuranı kenara koyar...Kuranın yanında... din adına kendi gibi.. insanların yazdığı fıkıh ilmihal tefsir siyer hadis (rivayet ) doğruluğu kesin olmayan...kitapları kaale alır... Kuranı bu kitaplar açıklıyor diye!...Kurana bu kitapları eş ortak edinir...bu gibi kitapları Kurandan önde tutarlar...... ve ayrıca... Hacı hoca evliya şıh vs. Şahıslara akıllarını kiraya vererek...onları mubarek görür...bu mubarekler...bana dinimi öğretiyor beni Allaha yaklaştıran vesile ve aracılardır diye... Hem Allaha güveniyorum Allahı seviyorum der...hemde onların ardından peşinden giderek onları.. Allahı sever gibi severler....onlarsız iman etmezler...aslında onlara taparlar taptıklarını da asla! kabul etmezler... Allaha Şırk koşarlar...... işte! bu hadiseler yüzünden. ALLAH Kuranda onlara Müşrik diyor...onlar...Allaha şirk koşmuş ..Kurana eş kitaplar edinerek Kurana eş koşmuş ..müşrik olmuşlardır.. (ALINTI)

  • Caminin imamı 29 Mart 2024 19:51

    Yazı super olmuş İzninle ekleme yapmak istiyorum 1. KURAN İBADET AMACIYLA OKUNUR 2. MANA MEAL TEFSİR TEVİL YAPIP MANASINI ANLAYARAK YAŞAMIMIZA ÇEKİ DÜZEN VERMEK İÇİN YANİ davet uyarı ve müjde için 3.Fonetiği ile ruhları dinlendirmek huzura kavuşturmak için Sesleri, kafiyesi edebi kuralları vede musiki için

  • Abdusselam Çiçek 29 Mart 2024 15:12

    Selam Hakkı Kabul eden müminlere selam Olsun. Hakka inanıp, ona uyan muttakilere selam ve izzet olsun Hakkı inkar eden zalim kafirlere lanet olsun, Hakka ihanet eden münafıklara zillet ve lanet olsun. Rabbimiz Allah'tan korkun. Kendinizi yalan din ile kandırmayın ve sahte din ile aldatmayın, kendinize yazık etmeyin. Din yalanla sahtekarlıkla olmaz. Kimse dinin sahibi değil. Din Rabbimiz Allah'ındır. Dini sahibi, hamisi de odur. Onun dini doğru ve halis olmalı. Doğru ve ihlsala olmayan din onun değil şeytan dinidir. Din Kuranın apaçık ayetleridir ve o ayetlerin yolunda olan sahih islam ve halis iman ümmetin yoludur. Din birdir ve tek bir ümmettir. Müminler muttakiler bir ümmettir, birbirini severler, aralarında fitne olmaz. Kafirler münafıklar de bir ümmettir. Onlarda birlik olmaz. Rabbimiz Allah Dininde ihtilaf, çekişme ve tefrika olmaz. Her çeşit fitne ve tefrika ancak Şeytan dininde ki kafirlerin ve sahatekar münafıkların dininde olur. Rahman Rabbimiz Allah dini tefrika ve fitne dini değil rahmet ve tevhid dinidir. Mealcilik, tarikatçılık/muaviyecilik/emevicilik/yezitçilik ve her çeşit tefrikacılık yapan fitnecilerin dini ile ve Kuran ve islam ümmetini parçalayan ve ayrımcılık yapan tüm bidatçilerin dini birdir sahte dindir. Tek doğru din kur'andır ve tek doğru yol kuran yolundan ayrılmayan başta tertemiz Ehlibeyt -as- müminlerin yoludur. Doğru yolu, doğru ve halis dini ve sonsuz kurtuluş ve izzeti istiyorsanız yalnız ikisine sımsıkı sarılın. -Her çeşit tefrika ve ayrımcılık bidattir her bidat sapıklıktır her sapıklığın sonu sonsuz CEHENNEM ateşidir. Hiç Ateş ve sonsuz azabı düşündünüz mü?. İster düşünün isterseniz düşmeyin ama gerçek şu ki kimse yalanla ve kuru kuruntu ile kurtulmaz. ancak doğru bir iman ve iyi işler ile o ateşten kurtulur. Ey Rabbimiz Allah bizi hak ve rahmet yolunda sebat kıl. Bizi şeytana tapanlardan kılma. Allahumme salli ala muhammed ve ala ali muhammed

  • Faruk 29 Mart 2024 14:26

    Aleykümüsselam rahmetullahi ve berekatühü Ömer Bey! Yazınızı okudum. Biz anlamazsak da okumalıyız. Çünkü hem bereketlenmek hem de bize şefaatçı olması için... Ayrıca Kuran-ı Kerim Allah kelamı olduğu için vahiyle gelmiştir. İnsan aklı sınırlı olduğu için peygamber efendimizin ( Sallallahu aleyhi ve sellem) Hadis-i Şerif'leri açıkladı. Hadisi Şerifleri de hakiki ehli sünnet alimleri açıklayarak ilmihal kitaplarına bizim anlayacağımız şekilde yazdılar. Hayırlı cumalar Ömer Bey!

  • Sedat Yıldırım 29 Mart 2024 08:35

    Yazdıkların bana, ''“Kendilerine Tevrat yükletilip de sonra onu taşımayanların durumu, kitaplar taşıyan eşeğin durumu gibidir. Allah'ın âyetlerini yalanlayanların durumu ne kötüdür. Allah zalim toplumu doğru yola iletmez.” Cuma Suresi, 5. Ayet'' hatırlattı. Okuyoruz ama anlamıyoruz.