Asayiş Haber Girişi : 04 Mart 2020 14:00

Şehit Gümrük Memuru memleketine uğurlandı

Şehit Gümrük Memuru memleketine uğurlandı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Gürbulak Gümrük Müdürlüğü’ne ait servis aracına teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan Gümrük Memuru Özgür Kavastan (29) tedavi gördüğü Erzurum’da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit Özgür Kavastan için Erzurum Adli Tıp Kurumu önünde bir tören düzenlendi. Törene, Erzurum Valisi Okay Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ünal Bingül, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Gemalmaz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş, anne Münevver Tekir, abla Öznur Kavastan ve vatandaşlar katıldı.

Törende göz yaşlarına boğulan şehidin yakınlarını teselli eden Vali Okay Memiş, acılarını paylaştıklarını söyledi.

Bu tür anlarda kelimelerin anlamsız kaldığını belirten Vali Memiş, ”Özgür, daha önce sadece sizin evladınızdı. Ama o, artık tüm Türkiye’nin evladıdır. Sizlerde bize onun emanetisiniz. Ne isteğiniz olursa bizler, sizlerin emrindeyiz. Milletimizin başı sağolsun.” diye konuştu.

İl Müftü Vekili Zeki Kaya tarafından yapılan duanın ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı karayolu ile memleketi Mersin’e uğurlandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.