Sağlık Bakanlığınca yapımı sürdürülen ve tamamlandığında 400 bin metrekare alan ile Türkiye'nin en büyük sağlık kuruluşlarından biri olacak Erzurum Şehir Hastanesinde sona yaklaşıldı.
Sağlık Bakanlığının Doğu Anadolu'daki en önemli sağlık projelerinden olan Şehir Hastanesinin yüzde 98'inin tamamlandığını belirten Erzurum İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, “Açılış için iyi planlama lazım. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin tadilatının hızlı bir şekilde yapılması için ocak sonu ya da şubat başı gibi hastane taşınacak” dedi.
Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin standartlarını yükselterek ikisini de aynı standartta hastalara hizmet verecek hastane konumuna getireceklerini belirten Bedir, iki hastaneyi fiziksel olarak birbirine bağlayacaklarını söyledi.
İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, şehir hastanesinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek, şehir hastanesini tanıtıp hastanedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Hastanede büyük süit, özel süit, süit, tek ve ihtiyaç durumunda çift kişilik odaların bulunduğunu anlatan Bedir, şöyle konuştu:
"Şehir Hastanesindeki A, B, C ve D bloklarının toplam hasta yatağı kapasitesi 850. Bunlardan ayrı 221 yoğun bakım kapasitesi var. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bitince tek kişilik odalarla birlikte bizim şehir hastanesi kampüsümüzün toplam yatak sayısı 1569 oluyor. Yani bizim bir dönem sıkça telaffuz ettiğimiz 1200 dediğimiz yatak sayımız, toplam 1569 oluyor ki bu da Türkiye'de çok çok önemli bir rakam. Hastaneleri şehir hastanesi çatısı altında birleştirilip, daha kapsamlı, etkin ve nitelikli yataklarla vatandaşımıza daha iyi hizmet sunmuş olacağız. Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi de burada olacak. Bütün hastaneleri bu çatı altında toplamış olacağız. Hizmeti tek elden ve daha nitelikli sunma açısından birleştireceğiz"
HASTANELERİN TAŞINMASI ZAMANA YAYILACAK
Bedir, Palandöken ve Mareşal Çakmak hastanelerinin taşınma işlemleri ile ilgili şu bilgileri verdi;
“1969’da yapılan Palandöken Devlet Hastanesi 1995’de tadilata girmiş ve 6 yıl tadilat görmüş. Tadilattan ziyade güçlendirme yapılmış. Şuanda Poliklinikleri ve Acil kısmı hizmet veriyor. Yatırdığımız hasta sayısı 50-60 civarında. Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi’nde ise yatırdığımız hasta sayısı 30-40 yoğunluk olduğu zamanlarda 50’ye çıkıyor. Diğer hastaneleri de yavaş yavaş şehir hastanesine taşıyacağız.
Öte yandan Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi için Ağız ve Diş Sağlığı hastanesi yapılması yönünde teklif sunduk ve projeden geçti, henüz yatırıma girmedi”