Kültür-Sanat Haber Girişi : 17 Ekim 2022 15:59

Şehir Hastanesinde el sanatları sergisi açıldı

Şehir Hastanesinde el sanatları sergisi açıldı

Erzurum Şehir Hastanesi TRSM ünitesinde tedavi gören psikiyatri hastaları H Blok ta bulunan hastane fuaye alanında resim ve ahşap boyamalardan oluşan el sanatları sergisi açtı.

Serginin açılışını Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Doktor Mahmut Uçar, Hastane Başhekimi Doktor Öğretim Görevlisi İbrahim Hakkı Tör hastane yönetimi çalışanlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışı yapan Erzurum Valisi Okay Memiş; Projenin hastaların topluma kazandırılması adına güzel bir çalışma olduğunu söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılışa katılan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yaptığı açıklamada TRSM hastalarının el emeği göz nuru emeklerini çok beğendiğini bu mihmalde Büyükşehir belediyesi olarak hastanede açılan serginin devamını havuzbaşı kent meydanında sergilemelerine destek olacaklarını söyleyerek TRSM nin bundan sonraki tedavi süreçlerine kattıkları bu el sanatları çalışmalarına destek olacaklarını söyledi.

Hastane Başhekimi Doktor Öğretim Görevlisi İbrahim Hakkı Tör sergiyle ilgili yaptığı açıklamada; "Pek çok psikiyatri hastalığında meşguliyet tedavisi çok önemli "Bir şeylerle meşgul olması, bir şeyler ürettiğini görmesi, kişinin hem sosyal hayata dönüşünü kolaylaştırır hem de tedavi süresini kısaltır. Kullanılan ilaç dozlarının bile azaltılmasını sağlayabilir.

Bu tür etkinlikler biraz daha fazla sayıda ve zamana yayılarak yapılacak. Özellikle hem kronik psikiyatrik bozukluğu olan hastalarımızın tedavisi belli bir disiplin altında yapılabilecek hem de hastaların ilaç kullanımı kontrol altında olup bunların daha sağlıklı ve daha normale yakın haldeyken toplum içerisinde olmalarını sağlayacağız."dedi..

 

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlu Hekimi Uz.Dr.Elif Özcan yaptığı açıklamada; kısmi tedaviye cevap vermiş, bu işleyişe uyum sağlayabilecek hastaların bu aktiviteye katıldığını ifade ederek, "Genellikle yaptıkları eserlerde doğa desenlerinin seçilmesinin amacı rahatlatıcı olması. Hastaların bazılarını biz yönlendiriyoruz, bazı hastaların da tercihi bu yönde oluyor. Bu gün burada açmış olduğumuz sergiden elde edilen geliri nasip olursa ileriki zamanlarda açacağımız yeni sergi hazırlıkları için malzeme alımında kullanacağız" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından sergiyi gezen davetliler TRSM de tedavi gören hastaların el emeği göz nuru emeklerinden satın aldılar.

Sergi 19 Ekim Çarşamba gününe kadar açık kalacak.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.