Erzurum Haber Girişi : 30 Mayıs 2022 14:18

Sebze fideleriyle ekonomiye destek

Sebze fideleriyle ekonomiye destek

HABER MERKEZİ

 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Bitkisel ve hayvansal üretimdeki girdi maliyetlerinin azaltmak ve sürdürülebilir tarımsal üretimi sağlamak amacıyla destekleme ve proje çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Tarım v e orman Bakanlığı tarafından 2022 yılı Tarımsal Üretim sezonunda ülkemiz genelinde Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesi başlatıldı. Bu kapsamda Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Sebze Üretiminin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi’ yürütülüyor. Erzurum’da sebze üretimini geliştirmek ve katma değeri daha yüksek bitkisel ürünlerin yetiştirilmesini sağlamak için yürütülen proje kapsamında çiftçilere 65 bin adet domates,  90 bin adet hıyar fidesi olmak üzere toplamda 155 bin adet fide dağıtımı yapıldı.

 

Sebze Üretiminin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi’  hakkında bilgi veren İl Müdürü Osman Akar “ Erzurum’da İspir, Narman, Oltu, Olur, Pasinler, Pazaryolu, Şenkaya, Tortum, Uzundere sebzeciliğin yoğun yapıldığı ilçelerimizdir. İlçelerimizde İklim şartlarının olumlu etkisiyle sebzecilik faaliyetleri yapılmaktadır. Bu ilçelerimiz başta olmak üzere diğer ilçelerimizde de farkındalık oluşturmak adına sebze üretimini arttırmak ve çiftçilerin sebzecilik faaliyetlerinden kar etmelerini sağlamak ve kırsal kesimde çalışma koşullarını daha rahat, çekici ve güvenli bir duruma getirmek en öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Birim alandan alınan verimi artırarak çiftçi gelir düzeyinin yükseltilmek ve dolayısıyla; sosyo-ekonomik yapının iyileştirilmek amaçlarımız arasındadır” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş Esref 31 Mayıs 2022 16:24

    Hele de ki, bunların bu ateş pahası ülkede ne faydası olur. Hiç mi hiç. Bu halkı böyle kandırıyorsunuz.