Erzurum Haber Girişi : 10 Ağustos 2022 15:57

SANTEK Erzurum’da sahaya indi

SANTEK Erzurum’da sahaya indi

Erzurum sanayisine ve teknolojisine politika ve stratejileri belirlemek, yeni yatırımlar için genişleme alanlarının tespit edilerek, sorunları tartışmak ve çözüm üretmek amacıyla oluşturulan Sanayi ve Teknoloji Kurulu (SANTEK) ‘2022 Yılı 1.ve 2.  Dönem Toplantısı’nda, alınan kararlarla ilgili olarak kurul üyesi kurum/kuruluşlarca bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında katılımcılar bilgilendirmeler yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü çerçevesinde ildeki OSB’ler nezdinde mesleki eğitim merkezlerinin kurulması iş süreçleri ve bu kapsamda güdümlü proje destekleri değerlendirildi.

Sanayi ve Teknoloji Kurulunun (SANTEK) ‘2022 Yılı 2. Dönem Erzurum Vali Yardımcısı Başkanlığında yapılan Toplantısı’nda alınan kararlara istinaden SANTEK kurulunda yer alan İl Müdürümüz Abdulkadir Mutlu, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü  Mustafa Küçükler, KOSGEB İl Müdürü  Lütfullah Aktaş ve Atatürk Üniversitesi Teknokent Genel Müdür Yrd. Dr. Öğretim Görevlisi  Yakup Uzun ile birlikte Erzurum’da Organize sanayiden başlamak üzere işyeri ziyaretleri gerçekleştirildi. Ziyaret kapsamında  firmalara İstihdam ve Üretimi artırmaya yönelik devlet destekleri anlatıldı.İlk ziyaretleri Bayramoğlu Un ve Yem Sanayi, Yavilioğlu Reklam Grup, Erko Plastik ve Sümer Lojistik Firmaları olup ziyaretlerin  devam edeceği belirtildi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.