Erzurum Haber Girişi : 08 Mart 2021 15:06

Şanlı Türk Bayrağı Erzurum’a ulaştı

Şanlı Türk Bayrağı Erzurum’a ulaştı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan illeri dolaşacak Türk Bayrağı Erzurum’a ulaştı.

Tarihi Kongre binasında düzenlenen bayrak teslim töreninde Anadolu Gönül Yolu 81 Genç 81 Bayrak etkinliği kapsamında Muş’tan Baran Kılınç tarafından Erzurum’a getirilen Türk Bayrağı Abdullah Gençağa tarafından Bingöl’e teslim edilerek, Doğu Anadolu Bölgesini dolaşacak. Ay yıldızlı bayrak diğer bölgelerdeki bayraklarla beraber 18 Mart günü Çanakkale Şehitler Abidesinde göndere çekilecek. 

 

Bayrak Bingöl’e Teslim Edilecek

Törene katılan Vali Okay Memiş, Anadolu Gönül Yolu 81 Genç 81 Bayrak etkinliği kapsamında bir araya geldiklerini söyledi. 

Muş’tan gelen bayrağı teslim alarak Bingöl’e ulaştıracaklarını kaydeden Memiş, “Anadolu’nun zirvesi, Cumhuriyeti kuran Erzurum’un Tarihi Kongre binasında bu törenin düzenlenmesinin ayrı bir anlamı oldu.” dedi. 

Bayrağın, diğer bölgelerdeki bayraklarla beraber 18 Mart günü Çanakkale Şehitler Abidesinde göndere çekileceğini belirten Memiş, şu ifadeleri kullandı:

“Bayrağı teslim alan genç kardeşimiz bayrağı Bingöl iline götürecek. Diğer illere de gönderilen bayrak 18 Martta Çanakkale ilinde olacak. Bu bayrak şehitlerimizin kanı ile sulanmıştır. Bu bayrak özgürlüğümüz ve egemenliğimizin timsalidir. Birkaç gün önce Bitlis Tatvan’da düşen helikopter kazasında şehit olan tüm askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm şehitlerimizin mekânları cennet olsun. Bu organizasyonu düzenleyenlere de teşekkür ederim.”

Düzenlenen törenin ardından Türk Bayrağı, Abdullah Gençağa tarafından Bingöl’e teslim edilmek üzere yola çıktı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.