Erzurum Düzenleme Tarihi : 23 Kasım 2020 15:11 Haber Girişi : 23 Kasım 2020 15:17

Saltuklu Yılı Yakutiye Belediye Meclisi’nde görüşülecek

Saltuklu Yılı Yakutiye Belediye Meclisi’nde görüşülecek

2020 yılında ertelenen Saltuklu yılı etkinlikleri 2021 yılı için Belediye Meclisi’nin gündemine alındı.

Yakutiye Belediye Meclisi aralık ayı başında yapacağı toplantıda, 2021 yılının Saltuklu Yılı olarak kutlanması için karar alacak.

Malazgirt Zaferi sonrası 1072 yılında Erzurum ve civarında kurulan ve Anadolu’da kurulmuş ilk Müslüman Türk Beyliği olan  Saltuklular, şehrin önemli bir değeri olarak geçtiğimiz yıl Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar tarafından gündeme getirilmiş ve  yeni nesillere iyi bir şekilde tanıtılması amacıyla 2020 yılı Yakutiye Belediyesi tarafından “Saltuklu Yılı” ilan edilmişti. Bir dizi sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetler kapsamında kutlanması planlanan organizasyon, Koronavirüs pandemisi nedeniyle 2021’e ertelenmişti.  

Saltuklular ve Saltuklu Yılı etkinlikleri ile ilgili geçtiğimiz yıl çeşitli açıklamalarda bulunan Uçar, “Erzurum olarak başkentliğini yapmış olduğumuz ve ilimize bir sürü değerli eser bırakmış böyle bir medeniyeti tekrardan halkımıza hatırlatmak, yeni nesillere iyi bir şekilde anlatmak ve tanıtmak bizler için önemli bir vazifedir. Bizler de bu kapsamda 2020 yılını belediye olarak “Saltuklu yılı” ilan edip çeşitli bilimsel toplantılar, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetler ile çok yönlü bir şekilde objektifleri bu medeniyetin üzerine çekmek istiyoruz.” İfadelerinde bulunmuştu.

Daha sonra Yakutiye belediyesi tarafından yapılan resmi açıklama ile programın koronavirüs tedbirleri kapsamında 2021 yılına ertelendiği bildirilmişti.

 

Yakutiye Belediye Meclisi’nin Gündemine alındı

Uçar’ın bu çıkışının ardından Erzurum kamuoyunda Saltuklular konusu çokça işlenmiş kamuoyundan büyük destek görmüştü. Koronavirüs pandemisi nedeniyle ara verilen Saltuklu Yılı etkinliklerinin 2021 yılında yapılması için Aralık ayı başında yapılacak olan Yakutiye Belediye Meclisi’nin gündemine alındı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.