Erzurum Haber Girişi : 13 Kasım 2019 14:05

Rektör Çakmak “Bilgiyi üretime dönüştüreceğiz”

Rektör Çakmak “Bilgiyi üretime dönüştüreceğiz”

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, üniversite olarak 2019 yılında yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

Rektör Çakmak, “Erzurum Teknik Üniversitesi'nin misyonuna yakışır bir şekilde akademik ve eğitim faaliyetlerinin yanı sıra şehrin problemlerine çözümler üretmek yeni projeler geliştirmek adına da çalıştıklarını söyledi”

Üniversitedeki bölüm ve öğrenci durumu, başarıları ve bilimsel faaliyetleri hakkında sunum yapan Çakmak, şöyle konuştu:

"Üniversitemizde Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi kurduk. Aile psikolojisi terapisi, gelişim psikolojisi ve terapisi ile çocuk psikolojisi ve terapisi gibi alanlarda gerek üniversitemizde, gerekse şehrimizde insanlarımıza bu desteği sunmak istiyoruz. Bu gelişim testleri artık üniversitemizde yapılacak. Ankara'nın doğusunda kurulan ilk merkez olma özelliğini üniversitemizde kurulan bu merkezle kazandırmış olduk. Dijital öğrenme platformlarını pilot uygulama olarak başlattık ama bunu bütün bölümlerimizde tüm hocalarımız kullanacak şekilde genişletiyoruz. Yani artık bütün derslerimiz aktif öğrenme dediğimiz dijital öğrenim platformlarına geçmiş olacak. Lisansüstü tez savunmalarını online olarak gerçekleştireceğiz. Bu konuda dijital bir sınıf oluşturacağız."

 

İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLLERİ DEVAM EDECEK

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, “Üniversite olarak şehrimize ve bölgemize ne tür katkılar sunabiliriz düşüncesiyle çalışıyoruz. Erzurum olarak potansiyelimizi ortaya koyup bizde şehrimizin ve ülkemizin kalkınma çabalarına destek olmayı arzu ediyoruz. Araştırma merkezlerimizdeki akademik çalışmalarımıza, sanayicimizin, üreticilerimizin imkânlarını ve gücünü katmak, ortaya güzel projeler çıkarmak adına Erzurum Ticaret Borsası (ETB) ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) arasında Sanayi İşbirliği Protokolleri imzaladıklarını belirtti. Amacımız; sanayi projelerinin belli başlı alt sistemlerini şehrimizdeki sanayicimizin ve üniversitelerimizin tecrübesi ve imkânlarıyla yapabilmek. Bu işbirliğindeki hedefimiz; bilgiyi üretime dönüştürmek, Erzurum’a ve bölgeye katma değer sağlayacak, ülkemizin sanayisine, teknolojisine, ekonomisine faydalı olmaktır” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.