Erzurum İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetim ekipleri Ramazan ayı öncesi gıda denetimlerine hız verdi.
Erzurum İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan ayında tüketimi artan şarküteri ve kasap ürünleriyle pide ve tatlı gibi gıdaların imalatı ve satışının yapıldığı işletmeleri denetledi. Denetlemelere Erzurum Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar'da katıldı.
Erzurum İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tarafından yıl boyunca düzenli olarak yürütülen gıda denetimleri Ramazan ayı boyunca artırılarak devam edecek. Özellikle Ramazan ayında tüketimi artan ekmek (pide), et, kadayıf, yufka, tatlı ve şeker başta olmak üzere gıdaların üretildiği noktalar ile toplu tüketim ve satış yerlerinde insan sağlığı açısından riskleri en aza indirmek, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıda tüketebilmesini sağlamak amacıyla gıda denetimlerini artırdı.
Erzurum Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar en iyi denetleyenin tüketici olduğunu vurgulayarak “Üretim yerlerinde asgari teknik hijyen şartlar ve personel hijyeni yönünden yapılacak denetimlere ilave olarak tatlı üretim yerlerinde kızartma yağlarında polar madde ölçümü denetimleri ve satışa sunulan ekmek ve pidelerde gramaj kontrolü denetimleri yeterli sıklıkla yapılacak. Yine Ramazan ayı içerisinde vatandaşların sağlıklı et tüketmesini sağlamak amacıyla kasaplarda da denetimler şıklaştırılacaktır. Ramazan'da yoğun olarak satışı yapılan Ramazan Gıda Paketleri son kullanma tarihi ve etiket bilgileri yönünden kontrol edilecektir. Bayrama yakın günlerde ise özellikle şeker ve tatlı üretim noktalarında denetimler artırılarak Ramazan ayı boyunca halkın gıda güvenliği en üst seviyede sağlaması için yoğun çaba gösterilecektir. Bu bağlamda tüm tüketicilerimizden marketlerden, bakkallardan, üretim yerlerinden hizmet alan tüm vatandaşlarımızın mutlaka hijyenle ilgili üretilen ürünle ilgili bir aksaklık gördüğünde Alo 174 gıda hattını arayarak bizlere bilgi vermelerini rica ediyoruz" dedi.