Prof. Dr. Orhan Küçük'ün özgeçmişi

Prof. Dr. Orhan KÜÇÜK 1971 tarihinde Erzurum’da doğdu.

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Askerliğini Muhabere Teğmen olarak tamamladı. 1998 yılında İktisat Teorisi Anabilim Dalı’nda KOBİ’lerin Üretim Yapısı teziyle Yüksek Lisans yaptı. Toplam Kalite Yönetimi’nde Kalite İyileştirme Uygulaması Olarak Kıyaslama (Behchmarking) çalışmasıyla doktorasını 2004 yılında tamamladı.

2010 yılında Üretim Yönetimi alanında doçent olan Küçük, 2015 yılında profesör oldu.

Ülkemizde farklı üniversitelerde Bölüm Başkanı, enstitü müdürlüğü, meslek yüksekokulu müdürlüğü, araştırma merkezi müdürlüğü gibi idari görevler yaptı. Bayburt Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi gibi yeni kurulan üniversitelerin kuruluş çalışmalarında bizzat görev aldı, kurucu yöneticilikler yerine getirdi. İşletme ve lojistik alanlarında Tezli, tezsiz yüksek lisans programları, doktora programları açtı, uluslararası kongreler düzenledi.

Prof. Dr. Küçük halen Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümünde görev yapmaktadır.

50’ye yakın bilimsel makalesi ulusal ve uluslararası dergilerde basılan Prof. Küçük, ulusal ve uluslararası bilimsel sempozyumlarda 150’ye yakın bildiri sundu. 15 yüksek lisans, 8 doktora tezi yönetti. Hazırladığı eserlerine 1500 civarında atıf yapıldı.

Lojistik biliminin ülkemizde yerleşmesi ve gelişmesi için çalışmalar yürüttü. Lojistik konusunun teorisini hazırladı, ders, bölüm ve fakülte olarak ülkemizde yaygınlaşmasına katkı sağladı. Helal Lojistik alanında çalışmalar yaptı, ölçek geliştirdi.

İşletmecilik, lojistik ve Toplam Kalite Yönetimi alanlarında teoriler geliştirdi, bilimsel araştırma ölçekleri hazırladı. Bu teori ve bilimsel araştırma ölçeklerinden bazıları şunlardır:

* Kadın kariyerinde Hassas Taban Teorisi

* Örgütsel Bağlılıkta Taşra Sendromu Teorisi

* Girişimcilikte Buzdağı Teorisi

* Girişimcilikte Sağlık Etkisi Teorisi

* Sınırsız İyileşme

* Müşteri memnuniyeti, işgören memnuniyeti, işletme performansı, Kentsel lojistik performansı vb. ölçekleri

İslâm ekonomisi konusunda çalışmalar yürüten Prof. Küçük; İslâm Ekonomisi Uygulama ve Araştırma Merkezi kurdu, İslâm Ekonomisinin Temelleri, Güzel Borç Modeli, İslâm Ekonomisi’nde Kalite, İslam Ekonomisinde İnsan Anlayışı: Optimum İnsan (Vasat Ümmet), İnsani Ekonomi Modeli, Helal Lojistik konularında çalışmalar yaptı.

Prof. Küçük’ün birkaç tanesi de ortak çalışma olan 32 kitap 4 cep kitabı yayımlandı. Kitaplarından bazıları şunlardır:

* Girişimcilik v Küçük İşletme Yönetimi

* Üretim Yönetimi

* İşletme Bilgisi ve Yönetimi

* Lojistik İlkeleri ve Yönetimi

* Uluslararası Lojistik

* Yatırım Projeleri

* İnsani Ekonomi Modeli

* Kur’an Penceresinden Söz Söyleme İş Başarma Sanatı

* Zemzem Tadında Öğütler

* Sır Kâtibinin Esrarı

* Toplam Kalite Yönetimi

* Perakende Pazarlama Yönetimi

Prof. Küçük aynı zamanda uluslararası, bilimsel, hakemli bir derginin, tüm süreçlerini tek elden idare ettiği editörüdür. The Interrnational New Issues in Social Sciences isimli dergi, 2015 yılından itibaren yılda iki defa yayımlanmaktadır.

Yazarımız Küçük farklı dergi ve gazetelerde de yazılar yazmış, gazetemizde yazılar yazmaya devam etmektedir.