Erzurum Haber Girişi : 10 Nisan 2020 14:39

Polis Teşkilatı 175. Yaşında...

Polis Teşkilatı 175. Yaşında...

Erzurum’da Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 175’inci yılı korona virüs salgınını önlemek amacıyla uygulanan sosyal mesafe kuralına uygun olarak kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törene Erzurum Valisi Okay Memiş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve polisler katıldı.

 

 

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Müdür Aslan, Türk Polis Teşkilatının Atatürk ilke ve inkılapları ile demokratik hukuk devleti olan Türkiye'nin teminatı olduğu ifade etti.

Polis Teşkilatının her zaman devletinin ve milletinin emrinde olduğunu dile getiren Aslan, şöyle konuştu:

“Ülkemize yapılacak her türlü saldırıya karşı kararlılıkla, gözünü bile kırpmadan kendini siper etmeye devam edecektir. Bu salgın döneminde devletimizin aldığı her karar ile vatandaşımızdan gelen her türlü yardım talebi teşkilat mensuplarımız tarafından geciktirilmeden yerine getirilmektedir. Bu zor günleri vatandaşımızla el ele verip yeneceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Erzurumlu hemşerilerimiz her zaman olduğu gibi Türk Polis Teşkilatı’na desteğini esirgememiş, Pandemi olarak ilan edilen bu salgını önleme aşamasında da özellikle evlerinde kalarak bizlere olan yardım ve desteklerini bir kez daha göstermişlerdir.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Kars Kapı Şehitliğini ve Asri Mezarlığını ziyaret ederek şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.