Palandöken'in lojistik meselesi...

İş dünyasındaki bir tespite göre; ‘Bir şehrin futbol takımının durumu o şehrin ekonomik gücünü ortaya koyuyor’… Erzurum, beş ülkeye 350 kilometrelik mesafede, bölgenin merkezinde, stratejik kolları çok geniş olan bir il. Ama bu kentte, işler kesat..!    

 

2004 yılında, 21 şehirde planlanan ayrıcalıklarla dolu, lojistik merkezlerden birisi de Erzurum’da 2018 yılında hizmete açıldı. 437 bin ton taşıma kapasitesine sahip, 350 bin metrekare alan üzerinde kurulan Palandöken lojistik köyü için devlet üzerine düşen her şeyi yaptı. Ama kullanamadık iyi mi..?

 

Ticaret odası ve borsası, ihracatçılar birliği ile iş dünyası temsilcilerinin ve siyasilerin harekete geçmesiyle, lojistik firmaların çağırılıp, tanıtımlarla, tahsislerin yapılması halinde, en az bin 100 kişilik istihdam Palandöken lojistik köyünde hazır bekliyor..! Ama bunu yıllardır bir türlü akıl edemiyoruz..!

 

 

Lojistik firmalara yer tahsisi yapılması halinde yurt içinden ve yurt dışından gelen ve giden tüm ticari ürünler bu merkezde toplanacak ve buradan dağıtımı yapılacak. Böylece ticaret canlanacak, gümrükleme hareketlenecek, sanayicinin maliyeti düşecek. Erzurum 2. organize sanayi bölgesinde yer tahsisi bekleyen 350 yatırımcı sayısı kat be kat artacak.

 

Dönemin Erzincanlı bakanı Binali Yıldırım'a, ardından Karslı bakan Ahmet Arslan’a rağmen yapımı tamamlanan bu merkezin en aktif haliyle kullanılması için harekete geçmek gerekiyor.

 

Erzincan’a inat, Kars’a inat, bitirin şu işi..!

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Süreyya AY 19 Ekim 2023 11:52

    Tanıtım yapılması gerekiyorsa bunu biran evvel yapsınlar. Aksi halde bu yatırım atıl duruma düşer.

  • Can 15 Ekim 2023 18:28

    Bu yatırımı talep eden kim yada hangi kurum/ STK..... Yazık günah değil mi ya kaynaklarımız heba ediliyor. Bu yatırımı fonlayanlar sorgulamıyorlar mı.....

  • Nihat 14 Ekim 2023 11:28

    Tebrikler Ömer bey, önemli bir konu, lojistik. Erzurum'un lojistik merkezi olması Erzincan ve Kars'ın da işine gelecektir bence.

  • Hayatı Kahraman 13 Ekim 2023 08:53

    Desene insanlar boşu boşuna işsizlikten kıvranıyor. İş dünyası tespitinde kim yapmışsa on numara tespit. Tam bizi tarif etmiş.

  • Erhan 13 Ekim 2023 08:34

    Bizde de ele iş bitirecek siyasiler.