Gündem Haber Girişi : 28 Şubat 2021 15:42

ÖĞ-DER Erzurum Şubesi'den 28 Şubat açıklaması

ÖĞ-DER Erzurum Şubesi'den 28 Şubat açıklaması

28 Şubat 1997 yılında yapılmak istenen askeri darbenin yıldönümünde eğitimcilerden açıklama geldi. Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Erzurum Şubesi 28 Şubat'ın yıldönümünde darbecileri kınadı.

 

ÖGDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci 28 Şubat'ın yıldönümünde yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 

“Bin yıl sürmedi ama bin yıl unutulmayacak.

 

Bugün tarihimizin "karanlık" günlerinden biri olan 28 Şubat postmodern darbesinin 24. yıldönümü. O tarihte askeriye içinde yuvalanmış bir avuç cunta milletin seçtiği meşru hükümete karşı darbe yapmıştı.

 

Bilindiği gibi 28 Şubat 1997 yılında 54.Hükümeti iktidar dan indirmek için bazı cunta heveslisi ABD piyonu cemaat ve cuntacı askerlerce düzenlenen darbe girişimi idi. O gün hükümet darbecilere karşı dik durmuş istifa etmemişti. Lakin kısa süre sonra iktidar ortağı DYP' li vekiller milyon dolarlık rüşvetlerle istifa ettirilerek Haziran 1997 hükümet düşürülmek istenmişti.  Bunu fırsat gören bazı cunta heveslisi YÖK Başkanı Kemal Gürüz ve bazı rektörler başörtüsü yasakçıları ile üniversitelerde kaos oluşturmak istemişlerdi. Yüzlerce başörtülü kız okulunu bırakmak zorunda kalmıştı. İmam Hatiplerin önünü kesmek için Meslek liselerine katsayı uygulaması getirilmiş yüzbinlerce öğrenci mağdur edilmişti.

Emir dış güçlerden gelmişti. Fransa Yüce Konseyi, Türkiye Büyük Mason Locası Üstadı Necip Arıduru'ya "çok gizli" kaydıyla 14. 2. 1997'de bir mektup gönderdi. Mektupta "Erbakan'ı bitirin" talimatı verdiler.

1960'dan sonra her 10 yılda bir Milletin önüne set çeken, milli iradeye kasteden, milletimize ağır bedeller ödeten, milletimizi sindirmeyi ve dönüştürmeyi öngören ABD güdümlü karanlık bir sürecin adıdır 28Şubat.

Türkiye tarihinin ilk denk bütçesini yapan, D8'i kuran, içerideki faiz babalarına resti çeken, Konya'da yerli tank Eskişehir'de yerli uçak fabrikası kuran, İMF'ye ve küresel egemenlere boyun eğmeyen 54.Necmeddin Erbakan hükümetine karşı namlusunu millete döndüren piyonların darbe girişimidir.

Kapısına dayanan generale restini çeken Başbakan'ın onurlu duruşunun yıldönümüdür 28 Şubat.

 

Milletimiz dıştan gelen müdahaleyi hazmedememiş, zaman içinde kusmuştur. 28 Şubat'ın aktörleri "Bin yıl sürecek" demelerine rağmen, daha 10 yıl bile geçmeden 28 Şubat darbesinin tek bir savunucusu bile kalmamıştır.

 

Milletimizin değerlerini “irtica” adıyla anarak, milletimize ve davamıza yaşatılan mağduriyetleri asla unutmadık, unutmayacağız.

 

Milletin manevi değerleriyle oynayanlar, mukaddesatına dil uzatanlar, inanan kesimi hakir görenler ebediyen nefretle anılacaktır.

 

Darbeye girişen piyonların 10 yılda unutulduğu, darbeye maruz kalanların daha 1000 yıl unutulmayacağını hep birlikte görüyoruz”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.