Nerede kaldı Erzurum tramvayı..?

Tüm dünyada, raylı ulaşım sistemlerine sahip olan şehirler gelişmiş şehir olarak adlandırılıyor. Yani şehirlerin gelişmişlik simgesi tramvay… Yaklaşık olarak on yıldır dillendirilen, daha doğrusu müjdesi verilen hafif raylı sistem projesi Erzurum’da bir türlü hayata geçirilemedi. Bunca zaman içerisinde ‘’Çalışmalara başlandı’’ sözü yerine ‘‘Rayları döşemeye başladık’’ müjdesini Erzurum ne yazık ki duyamadı..!

 

2019 yılında bakanlar kurulu gündeminde onaylanan Erzurum hafif raylı sistem projesiyle; merkez Yakutiye ve Palandöken ilçeleri sınırlarında günlük on bin 256 yolcu taşınacak ve şehir sistemle gelişmiş şehir statüsüne yükselecekti. 2015 yılından beridir dillendirilen projeye göre; 20 kilometrelik hattın maliyeti 890 milyon lira olacak ve proje Ulaştırma bakanlığı maharetiyle 5 yıl içerisinde tamamlanacaktı. Ama Erzurumlu durakta ağaç oldu..!

 

 

Arşivlerde, 2019 yılı Mayıs ayında Erzurum büyükşehir belediye başkanı Mehmet Sekmen, ‘’Proje tamam. Reisi cumhurumuz onayladı. Çalışmalara bu yıl başlıyoruz’’ demişti. Bunun yanında Ulaştırma bakanlığı alt yapı yatırımları Genel müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan proje için 2020 yılında ihaleye çıkılacağı da Ulaştırma bakanlığı yatırımlar dergisi tarafından duyurulmuştu.  Hatırlatmakta fayda var ki; Erzurum’un kış olimpiyatlarına ev sahipliği için de hafif raylı sistem hattı olimpiyat komitesine göre, olmazsa olmaz şartlardan birisi…

 

Sözün özü, Selda Bağcan’ın şarkısında dediği gibi;

Bir Beşiktaş tramvayı aldı beni,

Bir Beşiktaş tramvayı sana getirdi,

Söyle bu aşkın sonu nereye vardı..?

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Muhlis Vural 03 Haziran 2022 16:10

    Teşekkürler... Demekki yazılanlar yönetenlerin kulağında rötar yapmıyor!...

  • Mert25 11 Ağustos 2021 19:59

    Yav Biri Ya Belediye Başkanıyla Ya Valiye Yada Ulaştırma Bakanı Akarismailogluna Danışmalı Ki Yapılsın. Bakın Ben Şuan Tarih (11.08.2021) Tarihide Buraya Yazdım Bakın Şuan Ben Bursadayım Biliyorsunuz Burada Tramvay Var Metro Var Ve Kıskanıyorum. Neden Bizim Olmasın Ve Dümdüz Ova Zaten Geçeceği Güzargahlar 10 Numara Ama Malesef İlk Kazmayı Bekliyoruz Lütfen Yetkililere Duyurulur.

  • Dadaş 02 Temmuz 2021 18:24

    Hatta on yıldan da çok. Fazilet ya da Saadet'in belediye başkanı adaylarının vaadleri arasında da vardı. Ne hikmettir ki bize bunları hep unutturuyorlar ve Erzurum hiç gelişmiyor. Ağalar daha da ağa oluyor, halk her zaman unutuluyor.