Ne Oluyor Bize? "Milletim Uyan"

İsmail Hami Danişmend "Garp Kaynaklarına Göre Eski Türk Seciye ve Ahlakı" adlı eserinde  batılıların hayranlıkla ifade ettikleri güzel hasletlerimize ne oldu?

Sigrid Hunkenin "Batı Üzerine Düşen İslam Güneşi" adlı eserinde Müslümanların ve Türk Milletinin pek çok özelliklerini ne kadar güzel anlatmış..

Piyer Loti hatıralarında Türk Milletini öyle güzel anlatmış ki okuyunca hayran olmamak mümkün değil... Loti bakın ne diyor: "Eğer bir mahalleye girdiğinizde çocuklar sessiz ve usulüne göre oyun oynuyorsa bilin ki bu mahalle Müslüman Türk Mahallesidir. Eğer bir mahalleye girdiğinizde çocuklar bağırarak, küfürler savurarak konuşuyorsa anlayın ki o mahalle ya Ermeni,  ya rum, yada Yahudi mahallesidir"

Polonyalıların diline pelesenk olmuş bir  ifade vardır. Nedir? "Türk atları Vistül nehrinde su içtikçe Lehli hürdür."

1936 yılında Avrupa'da toplanan adalet bakanları toplantısında Macaristan adalet Bakanı bakın ne diyor: "Avrupa'ya Adaleti Türkler getirdi".

İnsanlık tarihine adaleti, merhamet, sevgi, saygı götürmüş bir milletin geldiği hale bakın..?

Erkekler eşlerini, kızlarını, ana ve babalarını öldürüyor...! Aman Allahım..!

Erkekler eşlerine,  etraflarına şiddet uyguluyor, kadınlar ben hürüm her şey yaparım anlayışıyla tüm ahlak kurallarını çiğneyerek davranışlar sergilemekteler..

Okullarda öğrenci, öğretmen, veli bir birine girmiş durumda... Sigara, alkol ve yabancı maddeler kullanımı 13-14 yaşına inmiş...

Sokaklarda küfrün bini bir para.. Yalan dolan, talan almış başını gidiyor... Basın ve yayın haberleri her gün sokak şiddetlerini anlatmakta...

O da yetmezmiş gibi bir şeyh 6 yaşındaki kız evlendiriyor aman Allahım Bu ne zulüm... !

Halbuki, konuyu modern hukuk İslami hukuk tartışmasına çeken kifayetsizlerde şunu bilmeli; "1917 Osmanlı Hukuk-ı Aile kararnamesi" bu sorunu çözmüştür. Kızlarda evlenme yaşı 17 olarak belirlenmiştir. Çözülmüş bir sorunu tartışanlar bu gelenekten habersizler. Medeni kanunda bu 18 yaş olarak belirlenmiştir.

Milletim uyan..! Sana tuzak kuruyorlar... Tarihin şahadetiyle yok olmuş milletleri hatırla.. Ders çıkar...

Yoksa perişan olursun... Allah korusun yok olursun...

Bizden hatırlatması...

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.