Milliyetçi Erzurum..!

Mekke fethedilmiş, Peygamberimiz kalabalık arasında halen daha müşrik olan Ebu Talha’yı soruyor ve çağırın gelsin diyor. Herkes ceza vereceğini sanıyor. Hz. Muhammed, Kabe’nin anahtarını uzatıyor ve diyor ki, ‘’Al Ebu Talha. Bu senin hakkın. Zemzem kuyularına bile hırsızlar girmişken kabe’ye kimse giremedi. Emanet ehline verilmeli’’

 

Şehrimizin gündemi, Trabzon doğumlu ama ömrünü Atatürk üniversitesinde harcamış bilim insanı Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun rektör olarak atanması. Her taraf boş milliyetçilik söylemleriyle dolu. Neden Erzurumlu değil diyen diyene.

 

Ovit tünelinin işe yaraması için Kuzeyi güneye bağlayacak olan Kırık, Dallı kavak ile Çirişli tünellerinin bitirilmesi gerekiyor. Bitirilmesi halinde Erzurum’un limanlara ulaşması 2 saat sürecek. Ancak Erzurumlulardan çıt çıkmazken, Rize ticaret odası başkanı her platformda dile getiriyor ve Erzurumlular el verin diyor… Milliyetçi (!) Erzurum’dan çıt yok..!

 

 

Dışarıda yaşayan Erzurumlular sürekli olarak milliyetçilikten bahsediyor ve hariçten gazel okuyorlar. Ama kimse memleketi için kılını kıpırdatmıyor. Bakın TÜİK verilerine göre 2023-2030 döneminde; 59 şehirde nüfus artışı öngörülürken, 22 kentte azalma bekleniyor. Milliyetçi (!) Erzurum nüfusu en çok azalması beklenen 2. vilayet.  İnsan sormadan edemiyor, madem bu kadar tutucu bir şehiriz, başka kentlerde Erzurumlunun ne işi var? Yine yıllarca Erzurum-Kars arasında düşmanca tavırlar sergilendi. Kayseri, Konya, Gaziantep uçuşa geçerken, ülkenin en geri kalmış bölgesi yine biz olduk..!

 

Geçmişi neredeyse Erzurum ile aynı olan Trabzon ise aldı başını gidiyor. Hareket bereketi getirdi. Coğrafi şartları bize göre çok zor olan Trabzon hatta Rize geleceğin turizm kenti olmak için büyük adımlarla koşuyor. Dışarıda yaşayan da içeride yaşayan da memleketine sahip çıkıyor, tek laf ettirmiyor. Erzurumlu ise sadece, ‘Sahipsiz memleket’ deyip, ‘Devlet bize bakmıyor’ deyip, boş milliyetçilik söylemleriyle eridikçe eriyor.

 

Toparlarsam, bir Erzurumlu olarak yeni rektör Ahmet hocanın kimliği zerre kadar beni ilgilendirmiyor, icraatlarını ve şehre kazandıracaklarını merakla bekliyorum. Çünkü aynı evin çocuklarıyız ve kazanırsak aynı sofrada yiyeceğiz..!    

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Nizamettin 27 Ağustos 2024 12:36

    Kitabın ortasından yazmışsın gardaş. Seninle aynı fikirdeyim. Elzığ Fırat üniversitesi rektörü Erzurumlu, İstanbul valisi Erzurumlu ne olacak şimdi? Hepsinden önemlisi Erzurum milletvekilleri Erzurumlu kime ne faydaları var?

  • Yücel Akpınar 24 Ağustos 2024 08:46

    Erzurumlu olsun çamurdan olsun. Başka bir kentte Erzurumlu rektör olabiliyor mu Örnek var mı?

  • Sebahattin 23 Ağustos 2024 17:35

    Maşallah Ömer bey çok doğru söylemişsin keşke Erzurum’lular da Trabzon lular kadar şehrimize sahip çıksaydık

  • Lokman 23 Ağustos 2024 09:54

    Harika düşünceler Kimliğin önemi yok Kazanırsak aynı sofrada yiyeceğiz Sormadan duramadım Erzurum milliyetçiliği yapan boş lafı güzaf edenlere Başka üniversitelerde görev yapan Erzurum lu rektörlere ne demeli?

  • Osman Atmaca 23 Ağustos 2024 08:45

    Çok isabetli bir yazı olmuş elinize sağlık Ömer bey. Anlaşılmayanları örneklerle anlatmışsınız. Ve son cümleniz herşeyi özetliyor. Tebrikler. Aynı fikirdeyim. Bunu anladığımız gün kazanacağız diyorum.