Spor Düzenleme Tarihi : 07 Temmuz 2020 12:12 Haber Girişi : 07 Temmuz 2020 12:24

Milli atletlerin protokol mesaisi

Milli atletlerin protokol mesaisi

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Erzurumlu olduğu için bir kez daha Milli Takım Yükseklik Kamplarını memleketine verdi. Milli atletler Dadaşlar Diyarında Protokolle de bir araya geldi. Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, Ay-yıldızlı sporcuları dinledi.

 

Türkiye Atletizm Federasyonu, Koronavirüs (Covid-19) sürecinin ardından Normalleşen hayatta ilk milli takım kampını memleketi Erzurum’a verdi.

2021 Tokyo Yaz Olimpiyatları ile diğer büyük organizasyonlar için hazırlıklara başlayan ve normalleşme sürecinin ardından ilk kamp için Anadolu’nun Zirvesi Erzurum’un yolunu tutan Atletler, Palandöken Kayak Merkezi Palan Otel’de kampa girdi.

Milli Atletler, hazırlıklarını sürdürürken, protokolle de bir araya geldi. Sporcular Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, Vali Okay Memiş ile bir araya gelirken Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i de ziyaret etti.

 

PROF. DR. AKDAĞ SPORCULARI DİNLEDİ

Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, Palan Otel de, Atletizm Milli Takımını ziyaret etti. Vali Okay Memiş ile Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar’ın da katıldığı ziyarette. Prof. Dr. Akdağ, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile Disiplin Kurulu Başkanı Fatih Tüzemen’den kamp çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Akdağ, kampta bulunan Milli Takım Antrenörleri ve atletlerin sorunlarını dinledi.

Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Türkiye’nin en başarılı federasyonlarından biri olan Atletizm Federasyonu’nu başarısından ötürü kutlarken, Federasyon Başkanı Fatih Çintimar’dan bir dosya hazırlamasını istedi. Bakan Akdağ, Çintimar’dan alacağı raporları Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ileteceğini söyledi.

 

BENDE ESKİ BİR ATLETİM

Gençlik yıllarında futbol oynananın yanında atlet olarak da spor yaptığını ifade eden Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, “Bende eski bir atletim. 2 Bin metre de şampiyonluk derecelerim ve madalyaların var” dedi.

Prof. Dr. Akdağ, Erzurum’da atletiz kulübü kurulması içinde gerekli çalışmaların başlatılmasını istedi.

 

 

ÇİNTİMAR: 40 SPORCU İLE KAMPI BAŞLATTIK

Palan Otel Genel Müdürü Ali Güney’de protokol ve milli takımla yakından ilgileniyor.

Pandemi sürecinin ardından 40 sporcu ile Erzurum kampını başlattıklarını ifade eden Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, “Atletizm Milli Takımımızın Erzurum kampı başladı. Kampa 40 milli sporcu iştirak etti. Bunlar arasında iki sporcu olimpiyat kotası almış durumda. Olimpiyat kotası alan Meryem Bekmez ve Yavuz Ağralı da kampa dahil oldu. Şu an Yüksek İrtifa Antrenmanları gerçekleştiriliyor” dedi.

 

BAŞKAN SEKMEN’İ ZİYARET ETTİLER

Erzurum’da kampta bulunan Milli atletler Federasyon Başkanı Fatih Çintimar ile TAF Disiplin Kurulu Başkanı Fatih Tüzemen nezaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret etti.

Makamında milli atletleri ağırlayan Başkan Sekmen, Yüz Yüksek İrtifa Kamplarının Merkezi olan Erzurum’u Milli atletlerin tercih etmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Erzurum’umuzun yüksek irtifa kamp merkezi olduğunu dünyada duymayan bilmeyen kalmadı. Erzurumlu olan hemşehrimiz Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar’a milli takımın kamplarını Erzurum’a verdiği için kendisine teşekkür ediyoruz. Şimdiden olimpiyatlara katılacak olan sporcularımıza ve diğer yarışlara katılacak olan atletlerimize başarılar diliyorum” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, erkek milli atletlere Oltu Taşı Tespihi hediye ederken, bayan atletlere de küpe hediye etti.

 

ÇİNTİMAR: ERZURUM PROTOKOLÜNE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da, Erzurumlu olarak yüksek irtifa kamplarını Erzurum’a verdiklerinin altını çizerek, “Evet biz kampları Erzurum’a veriyoruz. Bunun için de gururluyuz. Şehirde de protokol her zaman bizim en büyük destekçimiz oluyor. Sporcularımızın yanında yer alıyorlar. Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ, Valimiz Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve diğer hemşehrilerimize bize verdikleri destekler için teşekkür ediyorum. Biz burada ilgi ve desteği görüyoruz ki, milli takım kamplarını federasyon olarak Erzurum’a veriyoruz” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ne fark eder. 07 Temmuz 2020 14:00

    Erzurumlu olduğu için bir kez daha milli takım kaplarını memleketine verdi ne demek? Erzurum’a ve sayın federasyon başkanına haksızlık yapmayın. Bu arada gençlik spor il müdürü nerelerde acaba. İlin de milli takım kamp yapıyor ve protokol o kampı ziyaret ediyor ama sözde sporun il müdürü piyasada yok. Haberimi yok yoksa kapasitesinden dolayı çıkacak yüzümü yok.