Memleketin beka meselesi..!

Ülkemizin kayıtsız şartsız vazgeçilmezi milli güvenliktir. Ama milli güvenliği tehlikeye sokacak bir mesele var ki, tetikte bekliyor.  Zaman her şeyin ilacıydı ve dayanılmaz denilen acılar zamanla unutuldu. Bahsettiğim konu deprem..!  

 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür diyor ki; ‘’Erzincan ile Karlıova arasında 7,4 şiddetinde deprem bekliyoruz. Tunceli Ovacık fayı da deprem üretebilir. Tunceli Nazımiye ve Bingöl Yedisu fayları da endişe verici durumda. Zaman veremem ama eli kulağında’’.

 

Erzurum ile Erzincan arası 188, Erzurum ile Karlıova arası 108, Erzurum ile Nazımiye arası 228, Erzurum ile Ovacık arası 298, Erzurum ile Yedisu arası ise 107 kilometre mesafede. Bilimsel verilere göre, olası depremde Erzurum’un felaketi yaşayacağı aşikâr.

 

 

Erzurum’un nüfus yoğunluğu, derelerin üstünde ve tarım arazilerine yayılmış vaziyette. Dağ eteklerine yatay yapılaşma yapıp riski azaltmak yerine bozuk zeminlerde kat üstüne kat atıp sonra da kader demeye devam ediyoruz. Tetikte bekleyen deprem için sahi ne tedbir alınıyor memleketimde, cennet vatanımda?

 

45 gündür Siyonistlerce bombalanan Gazze’de kaybedilen insan sayısı 15 bin iken, sadece bir dakika süren Kahramanmaraş depreminde kefenlediğimiz insan sayısı ise 50 bin… İman etmişiz, ‘Her canlı ölümü tadacaktır’. Fakat her tarafı fay hatlarıyla çevrili bu topraklarda bizler ne zamana kadar evlerimizin altında can vereceğiz?

 

Şehrimi yönetenlere ve yönetmeye talip olanlara diyorum ki; bizim beka meselemiz deprem değil de nedir?

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Fahrettin Aslan 04 Aralık 2023 17:09

    Boş yazmıyorsun. Bursa bugün sallandı. İleri görüşlüsün belli. Keşke seni ve senin gibi bu işleri dert edinenleri dinleseler. Geç olmadan

  • Aytekin 02 Aralık 2023 20:42

    Bu konuyu daha sık hatırlatmalısın .. teşekkürler

  • Lokman Hoca 01 Aralık 2023 10:55

    He Gardaş he İmanımız gibi aşikâr Konu açıkça dile getirilmiş Hastalık teşhis edilmiş Gel gör ki Bu Hastalık ile mücadele edecek hasta, doktor ve ilacı nereden bulup uygulayacağız? Para para para... İnşallah Çözüm örneklerimizi uygulayan birileri çıkarda toplumu yönlendirir Yoksa bu kervan böyle gelmiş böyle gider ile avunur dururuz Çok güzel konuları işliyorsun

  • H. Şener 01 Aralık 2023 09:58

    Seçim öncesi iyi bir hatırlatma olmuş ama öncelik İstanbul olmalı. Orada olacak bir deprem tüm ülkeyi alt üst eder. İstanbul biran evvel boşaltılıp normal şehir nufuna getirilmeli. Yatay yapılaşma devlet politikası olmalı. Erzurum özelinde de yeni başkanlar konuyu dikkate almalı. Zemini sağlam yerlere şehir taşınmalı. Aksi halde hakikaten felaket yaşanır.

  • Hicabi Özcan 01 Aralık 2023 09:39

    İyi diyorsun ama milli güvenlik olmadan ne ev yapabilirsin ne de yaşayabilirsin. Çevremiz düşmanlarla doluyken.