Ekonomi Haber Girişi : 09 Mart 2022 17:19

Mazot ve gübre destekleme ödemesi başladı

Mazot ve gübre destekleme ödemesi başladı

Ülkemizde bitkisel ve hayvansal üretimi artırmak, verim ve kaliteyi yükseltmek, tarımsal üretimde sürdürülebilirliği sağlamak, üretim maliyetlerinin azaltılması için Tarım ve Orman Bakanlığınca Tarımsal Destekleme Uygulamaları devam ediyor.

Ekonomisi büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayalı Erzurum’da tarımsal desteklemeler önem arz ettiğini belirten Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Bitkisel Üretim, Hayvansal Üretim, Kırsal Kalkınma başta olmak üzere birçok başlıkta çiftçilere ve yetiştiricilere tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını söyledi.

860 bin büyükbaş, 900 bin küçükbaş hayvan varlığı, 16 milyon dekar mera alanı ve 480 bin hektar tarım alanı ile Erzurum’un büyük bir tarımsal üretim potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Osman Akar “İlimizin tarımsal üretim potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek, bitkisel ve hayvansal üretimi artırmak, çiftçilerimizin; Bakanlığımızın uyguladığı Tarımsal Desteklemelerden azami ölçüde faydalanmasını sağlamak için kurum olarak mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarımıza devam etmekteyiz. 2021 Yılı Tarımsal Destekleme Ödemeleri kapsamında Mart ayında İlimizde; Mazot ve Gübre Desteklemesi kapsamında 34.567 çiftçimize 91,1 milyon TL, Yem Bitkileri Desteklemesi kapsamında 10.614 çiftçimize 29,8 milyon TL olmak üzere toplamda 120,9 milyon TL destekleme ödemesi yapılacaktır.” dedi.

Mazot ve Gübre Desteklemesi ile Yem Bitkileri Desteklemesi ödemelerinin T.C. Kimlik Numarasının son hanesine göre; 0-2 olanlara 08 Mart 2022 tarihinde, 4-6 olanlara 11Mart 2022 tarihinde, 8 olanlara 18 Mart 2022 tarihinde yapılacağını hatırlatan  İl Müdürü Akar , “Tarımsal Destekleme ödemeleriyle çiftçilerimize tohum, gübre, mazot, kaba ve kesif yem alımı, tesis kurulumu ve hayvan alımı için finansman sağlanmaktadır. Destekleme ödemeleriyle çiftçi ve yetiştiricilerimizle bitlikle üreticilere, satıcılara, nakliyecilere, marketlere, kısacası tüm esnafa doğrudan veya dolaylı fayda sağlandı. Kısacası destekleme ödemeleriyle Erzurum’da tarıma ve ekonomiye katkı sağlıyoruz” diye konuştu

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.