Erzurum Haber Girişi : 27 Temmuz 2023 15:41

Kurtulmuş'a engelli araştırma raporu sunuldu

Kurtulmuş'a engelli araştırma raporu sunuldu

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Şehirdeki Engelli  vatandaşların sorunlarını yetkililerle birlikte çalışarak pedeyder pey çözüyor. Göreve geldikleri günden beri azim ve sabırla çalışarak bir çok proje ve etkinliğe imza atan Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi şehirdeki görme engelliler için yapılan sesli trafik ışıkları, engellilerin akülü araçları  için yapılan şarj istasyonları,özel halk otobüslerinde engelli rampa sistemleri, kamu ve özel sektörde engelli rampaları ve engelli dostu asansör  sistemleri gibi birçok projede emeği ve imzası olan Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi çalışmaları ile göz doldurmaya devam ediyor.

 

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından altı ay üzerinde çalışılan şehirdeki  engellileri sorunları, engelli sayı ve istatistikleri, talep ve sorunlara çözüm önerilerinide içeren, bilimsel istatistiklere yer verilen Erzurum'un İlk Engelli Araştırma Raporunu Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Keleşoğlu tarafından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a sunuldu. Meclis Başkanı Abdullah Keleşoğlu; Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkan Yardımcımız Burhanettin Yeşilyurt ve Yönetim Kurulu Üyelerimizle altı ayda ortaya çıkardığımız çok yönlü ve bilimsel bir çalışma olan Erzurum' un İlk Engelli Araştırma Raporunu TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş'a takdim ettim. Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Keleşoğlu TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş ile yaptığım görüşmede eserimiz hakkında bilgi verdikten sonra Araştırma Raporumuzun dikkate alınarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde Engelli kardeşlerimiz hakkında çıkarılacak kanun ve tasarılarda Engelli Araştırma Raporumuzun incelenip,Raporumuzda değinilen Engelli  sorun ve taleplerininde dikkate alınıp ve Raporumuzun referans alnırak kanun ve tasarılarının çıkarılmasını talep etti.Meclis Başkanı Abdullah Keleşoğlu TBMM Başkanımız bu talebimizi dikkate alacağını söyledi. Ayrıca TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisini Türkiye Büyük Millet Meclisine konuk olarak  davet etti.

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Keleşoğlu şehrimizde ki engelli kardeşlerimizin sorunlarını ve onların daha güzel ve rahat bir yaşama kavuşması için ekibimle azimle çalışmalarımıza ve engelli kardeşlerimizin sesini yetkililere ulaştırmaya devam edeceğiz"dedi. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.