Erzurum Düzenleme Tarihi : 17 Kasım 2020 15:07 Haber Girişi : 17 Kasım 2020 15:21

Kurallara uyalım sevdiklerimize ulaşalım

Kurallara uyalım sevdiklerimize ulaşalım

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri’nin 'Kurallara Uyalım, Sevdiklerimize Ulaşalım' projesi başladı. Proje kapsamında şehrin önemli trafik noktalarında ve Cumhuriyet Caddesi’nde uygulama yapıldı.

 

Kurallara uyan sürücüler ödüllendirildi

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri örnek projeye imza attı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezlerinin 'Kurallara Uyalım, Sevdiklerimize Ulaşalım' projesi başladı. Üç hafta sürecek olan proje kapsamında sürücüler emniyet kemeri konusunda uyarıldı. Trafik kurallarına uyan ve emniyet kemeri takan sürücülere lokum ikram edilerek anahtarlık hediye edildi.

Kars Kapı Polis Uygulama Noktası, Sanayi Tortum yolu Polis uygulama noktası, Aşkale Erzurum karayolu Polis kontrol noktası, Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi karşısı köprülü kavşak, Kayak yolu Polis Meslek Yüksekokulu ve Cumhuriyet Caddesinde 20 gençlik lideri, 20 gönüllü olmak üzere toplam 40 kişilik ekiple "Trafikte Yaya Üstünlüğü" etkinliği düzenlendi.

40 kişilik ekip tarafından yürütülen projeyi Gençlik Hizmetleri Müdürü Muammer Aydın ile Gençlik Faaliyetleri Şube Müdürü Letif Arslan da yakından takip etti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün destekleriyle uygulanan proje için trafik şubesi ekipleri Gençlik Liderleri ile Gönüllü gençlere teşekkür etti.

 

ARAÇ SÜRÜCÜLERİ BİLGİLENDİRİLDİ

Kars kapı Polis Uygulama noktasında Gençlik Hizmetleri Müdürü Muammer Aydın ve Gençlik Faaliyetleri Şube Müdürü Letif Arslan'ın da katıldığı programda "Emniyet kemerini tak, kul hakkı yeme" sloganıyla Trafik Polisleri kontrolünde araçlar durdurarak araç sürücüleri bilgilendirildi.

Proje hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri Müdürü Muammer Aydın, "Erzurum'da ‘kurallara uyalım sevdiklerimize ulaşalım ‘konulu proje hazırlandı. 16 Kasım 2020 tarihi itibariyle bu projeye uygulamasına başlanıldı. Şehrin önemli trafik noktalarında üç hafta boyunca bu projeyi yürüteceğiz” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ PROJE ORTAĞI

Proje ortaklarının Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğünün olduğunun altını çizen Aydın, “Gençlik merkezinde görevli gençlik liderlerimiz ve gönüllü gençlerimizle birlikte Erzurum'un girişlerinde bulunan trafik kontrol noktalarında ayrıca içindeki yaya geçiş üstünlüğü olan kavşaklarda araç sürücüleri ve yayaları elimizde bulunan broşürleri vererek uyarıyoruz. Araç sürücülerine trafik kurallarına uymaları konusunda tavsiyelerde bulunuyoruz. Araç sürücülerine lokum, maskot ve kolonya ikram ediyoruz. Araçlarda çocuklar varsa aracı süren anne veya babalarına uyarıcı düdükler veriyoruz. Araç sürücüleri ve yayalardan olumlu tepkiler alıyoruz. Yaya olsun, araçla olsun trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılar yapıyoruz. İnsan olarak her insanın canından sorumlu olduğumuz da bilmeliyiz" diye konuştu.

Araç sürücülerine emniyet kemeri takmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulunan Gençlik Merkezi temsilcileri sürücülere lokum ikram etti, kolonya döktü. Uygulama şehrin diğer trafik noktalarıyla Cumhuriyet Caddesi’nde aynı saatlerde devam etti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.