Ekonomi Haber Girişi : 21 Kasım 2022 15:41

KUDAKA desteğiyle istihdam artıyor

KUDAKA desteğiyle istihdam artıyor

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Tarafından Yürütülen “2022 Yılı Sektörel Yenilikçilik Ve İstihdam Finansman Desteği Programı” Kapsamında Destek Almaya Hak Kazanan Ve Ak-Ay Isı Mühendislik İnşaat Ltd. Şti. Tarafından Uygulanacak “Gençlerden Aldığımız Güçle Koruge Boru İmalatında Erzurum’u Cazibe Merkezi Haline Getiriyoruz” İsimli Projeye İlişkin Destek Sözleşmesi İmzalandı.

 

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nda Gerçekleşen İmza Törenine; Kudaka Genel Sekreteri Oktay Güven, Şirket Yöneticisi Mehmet Akçin Ve Ajans Yetkilileri Katıldı.

 

2022 Yılı Sektörel Yenilikçilik Ve İstihdam Finansman Desteği Programının  “İmalat Sektöründe Faaliyet Gösteren İşletmelerde İhtiyaç Duyulan Fiziki Ve Teknolojik Altyapının Geliştirilmesi, Hizmet Kalitesinin Yükseltilmesi, Uluslararası Standartlara Uygun Katma Değeri Yüksek Üretim Yapılması Ve Genç İstihdamının Artırılması” Önceliği Kapsamında Desteklenen Ve Toplam Bütçesi 3 Milyon Tl Olan Proje İle Isı Sitemleri İmalatı Sektöründe Faaliyet Gösteren Ve Bölgenin Önemli Aktörlerinden Olan Firmaya Çift Cidarlı Koruge Boru Ekstrüzyon Üretim Hattı Kazandırılacaktır.

 

Projenin Tamamlanması İle Birlikte Tesisin Üretim Kapasitesi Ve Ürün Çeşitliliğinin Artırılması, Üretim Maliyetlerinin Düşürülmesi, 15 Kişilik Ek İstihdam Sağlanması Ve Firmanın Ulusal Ve Uluslararası Pazarlarda Rekabet Gücünün Artırılması Hedeflenmektedir.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.