Koronavirüsün adı bile Erzurum’dan turisti kaçırmaya yetti…

Çin'in Wuhan kentinde başlayıp, kısa süre içerisinde Çin'in tamamına yayılan ve Dünyayı tehdit eden Koronavirüs için Sağlık Bakanlığı'nın Erzurum'u pilot il yapma kararını 26. 02. 2020 tarihi itibari ile Erzurum Valimiz Sn Okay Memiş in yapmış olduğu basın toplantısıyla öğrenmiş bulunmaktayız.

Öğrendiğimiz kadarıyla Türkiye genelinde 25 pilot hastane oluşturulmuş, Sağlık Bakanlığı Korona virüsü salgınına karşı Türkiye'de her türlü önlemi alıyor; Bu bağlamda Kuzey Doğu Anadolu'nun sağlık üssü olan Erzurum'da da bu tür bir merkez oluşturulması gayet mantıklıdır.

Ama iller bazında seçim yaparken Koronavirüs’ ü için iklim ve coğrafi olarak daha uygun iller varken neden Erzurum pilot il seçildi?

Uzmanların görüşleri doğrultusunda eksi 6 derece ve daha yukarı soğuk olan iller için daha hızlı yayılması söyleniyorken ortalama mayıs ayına kadar hava sıcaklığı eksilerin altında iken iklim olarak daha sıcak illeri neden PİLOT il olarak seçmediniz?

Çin'den sonra virüsün hızla yayıldığı ve ölümcül vakaların yaşandığı İran'dan tahliye edilecek yüzlerce kişinin Erzurum'a nakledilmesinin planlandığı karar verildiği belirtiliyor.

26. 02. 2020 yılı itibari ile yapılan açıklamadan sonra bizim davetimiz üzerine Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu ( TÜRKONFED ) in ile 5 ila 7 Mart arasında ilimize yatırım amaçlı gelecek onlarca iş insanı uçuş palanlarını iptal etmiş durumda

Tatbiki sadece bunla da sınırlı değil Geçen gün Palandöken Dağındaki bir takım otelleri gezdim ve genel müdürleri ile konuştum birçok rezervasyon iptal edildiğini söylediler ve bu aylarda cıvıl cıvıl olan palandöken, inanın şuan in cin top oynuyor

Konunun tehlike boyutunun farkında bile olunmadığını düşünmekle birlikte yapılan talihsiz bir açıklamanın ardından zaten zor durumda olan bölge halkını başta Ekonomi ve Turizm açısından olmak üzere birçok konuda zor durumda bıraktı ve devamı halinde tamamen bitecektir

Sağlık Bakanlığının talimatı üzerine, Yapılan bu talihsiz açıklamanın ardından ise hala Sessizliğini koruyan Siyasilerimizi anlamamız mümkün değildir.

Türkiye de gündemin her an değiştiği için içimizi yakan kavuran İdlip teki yapılan hain saldırı sonucunda 33 Mehmetçiğimizin şehit olması akabinde ki mekanları Cennet olsun tüm şehitlerimizi rahmet ve saygı ile anıyorum bir nevi Koronavirüsü nünde üstüne sünger çekilmiş durumda.

İlimizin bu kadar sorunu varken böyle talihsiz açıklamanın ardından Erzurum kendi kaderine terk etmenin ne anlamı vardı. Turizm yok olacak, göç kapıyı çalacak, talebe kaçmanın yollarını arayacak çoğu memur tayin yollarını arayacak esnafı zor günler bekliyor.

Şehrimizi temsil eden 6 Vekilimiz nerede ve neden insanımızın menfaatini korumak için çalışmıyorlar?

Erzurum’un bu virüsle gündeme gelmesine neden müsaade ediyorlar?

Şehir hastanesinin kullanılmasına neden izin veriyorlar?

Neden her türlü bedeli Erzurum ve Erzurumlu ödüyor ve ödemek zorunda.

Bize sadece görüntü değil hem icraat hem de ses lazım…

Ekonomisi dibe vurmuş bir şehri, soğukla mücadele ederken ,geçim kaygısı zirvedeyken ne fabrika var ne üretim var!...

Neden turizmde ,tarımda, ekonomide , eğitimde pilot seçilmiyorken coronavirüs te Erzurum Pilot bir şehir seçiliyor..

Erzurum için çok talihsiz bir karar...

Erzurum bunu hak etmiyor

Hepimize geçmiş ola.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.