Eğitim Haber Girişi : 11 Ocak 2024 14:28

Kızılay Engelsiz Erzurum’dan Afet eğitimi

Kızılay Engelsiz Erzurum’dan Afet eğitimi

Kızılay Engelsiz Erzurum Teşkilatı, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası münasebetiyle görme engelli çocuklar ve vatandaşlara Türk Kızılay Erzurum Bölge Afet Yönetim Müdürlüğü lojistik merkezinde afetler ve koruma bilinci alanında uzmanlar tarafından seminer verildi.

Seminerde engelli vatandaşların deprem gibi yıkıcı afetlerin öncesinde ve sonrasında yapılması gereken önemli hususlar anlatılıp,Türk Kızılay’ının teşkilat yapısı,çalışma prensipleri ve afetlerde görev ve sorumlulukları hakkında öğretici bilgiler aktaılırken ,engelli vatandaşların öğrenmek istediği sorularada cevaplar verildi.

 

Afetler ve korunma bilinci seminerine Kızılay Engelsiz Erzurum Teşkilatı Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu ve Kızılay Engelsiz Erzurum Teşkilatı Başkanı Burhanettin Yeşilyurt,görme engelli öğrenciler ve engelli vatandaşlar katıldı.

 

Afetler ve korunma bilinci seminerinden sonra Türk Kızılay Erzurum Bölge Afet Yönetim Müdürlüğü tarafından Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla görme engelli vatandaşlara onur yemeği verildi.Onur yemeğinden sonra Kızılay görevlileri tarafından engelli vatandaşlara çadır kurma eğitimi verilerek, afetlerde çadırların nasıl kuruldukları anlatıldı.

 

Türk Kızılay’ı Engelsiz Erzurum Teşkilatı Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu yapılan etkinliklerden  dolayı Kızılay Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bozhalil'e ve Kızılay çalışanlarına teşekkür etti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.