Erzurum Haber Girişi : 29 Temmuz 2021 14:55

Karataş güven tazeledi

Karataş güven tazeledi

Erzurum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurulu yapıldı. Necmettin Söğütlü ile başkanlık seçimine giren Mürsel Karataş, 1216 kayıtlı üyenin 976’sının oylarıyla Başkan seçildi. Parti başkanı gibi omuzlara alınan Karataş’a esnaf kongre boyunca “Mürsel başkan” diye tempo tuttu. Rakibi Necmettin Söğütlü oylamaya katılmadan salonu terk etti.

 

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Merkez Birliği’ne bağlı Erzurum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurulu yapıldı. Güven tazeleyen Mürsel Karataş üç yıllığına daha Birliği’ne bağlı Erzurum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin başkanı seçildi. Seçimde 1216 kayıtlı üyeden 976’sının oyunu alan Karataş açık oylama ile yapılan seçimde adeta tulum çıkardı.

Üç yıl önce TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül’ün TESKOMB 12. Bölge Birliği Başkanlığına atadığı genç başkan Mürsel Karataş, bu kez genel kurul üyelerinin oylarıyla başkan seçildi. Kongre boyunca büyük bir heyecan yaşayan genç başkana salonu hınca hınç dolduran üyeler ‘Mürsel Başkan’ diye tempo tuttu. Karataş, seçimi kazanmasının ardından üyeler tarafından omuzlara alındı.

 

GÜMRÜKÇÜ: ESNAFI PARASIZ BIRAKMAYACAĞIZ

TESKOMB Genel Başkanvekili ve Trabzon Bölge Birliği Başkanı Murat Gümrükçü Divan Kurulu Başkanlığına seçildi.

Divan başkan yardımcılığına Haydar Aydemir, Divan Katip Üyeliklerine de Yüksel Kaya ile Halil İbrahim Yöney seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kongrenin gündem maddelerine geçildi.

Divan Kurulu Başkanı Murat Gümrükçe, TESKOMB olarak 24 saat esnaf için çalıştıklarının altını çizerek, “Biz Trabzon’dan buraya 2,5 saatte geldik. Trabzon ile Erzurum komşu kentler ama daha da yakın olduk. O yolları yapanlardan Allah razı olsun” dedi.

TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül’ün selamlarını üyelere ileten Gümrükçü, “TESKOMB Genel Merkezi olarak 24 saat için esnafımız için uğraşıyoruz. Esnafımızı asla ve kata parasız bırakmayacağız. Şimdiden tüm esnaflarımıza bol kazançlar diliyorum” dedi.

Divan Başkanı Murat Gümrükçü’nün konuşmalarının ardından Erzurum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinden Sedanur Akpınar, kooperatifin yönetim ve denetleme kurulu raporlarını okudu. Raporlar kongre üyeleri tarafından ibra edildi.

 

BİRLİKTE BÜYÜDÜK BUGÜNLERE GELDİK

Yönetim ve Denetleme Kurulu raporlarının ibra edilmesinin ardından kürsüye gelen TESKOMB 12. Bölge Birliği Başkanı Mürsel Karataş, geçmişte görev yapan tüm başkanlara ve yönetimlere teşekkür etti.

Genel Başkan Abdulkadir Akgül tarafından 3.5 yıl önce göreve getirildiğinden bugüne kadar esnaf için seferber olduğunun altını çizen Karataş, “Genel Başkanımızı ve Genel Başkanvekillerimiz ile Genel Merkez yönetimini mahcup etmedim. 24 saat esnafımızın hizmetinde oldum. Başarılı hizmetlere imza attık. Esnafımızla bir olduk. Onlarla birlikte büyüdük. Birlikte bu noktalara geldik. Bize güvenen Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül ile siz değerli esnaf ve sanatkarlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a esnafa verdiği önem ve destekten ötürü teşekkür eden Karataş, göreve geldikleri günden beri kentte Erzurum Valisi Okay Memiş başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçe belediye başkanları ve Halkbank Bölge Koordinatörlüğünden hep destek gördüklerinin de altını çizdi.

 

RAKİBİ SALONU TERK ETTİ

Salonu dolduran esnaf, kongre boyunca Mürsel Karataş’a sevgi gösterilerinde bulundu. ‘Mürsel’ başkan diye tempo tutan esnaf, açık oylamanın ardından Kooperatif Başkanlığına seçilen Mürsel Karataş’ı omuzlara aldı.

976 oyla yeniden Erzurum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına seçilen Karataş’ı ilk tebrik eden Divan Başkanı Murat Gümrükçü oldu. Gümrükçü, “Mürsel diye hitap etmemde bir sakınca görmüyorum, çünkü kendisi 25 yıldır içimizde, bölge müdürlüğünden Bölge Birliği Başkanlığına geldi. Demek ki, çok başarılı olmuş ki, bugün bu salonu doldurdu. Bana göre de alkışı hak etti. Kendisini tebrik ediyorum. Bu tabloyu anında Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül’le de paylaştım” dedi.

Karataş’ın rakibi Necmettin Söğütlü ise oylama yapılmadan önce salonu terk etti. Seçim sonucunda esnaf, Karataş ile selfie çektirmek için yarışı girdi.

Erzurum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin yeni yönetimi şöyle oluştu.

Yönetim Kurulu Asil: Mürsel Karataş(Başkan)Mahmut Öztürk, Hasan Tahsin Türkkal, Zekai Kaplan, Erol Öztaşkın…

Yönetim Kurulu Yedek: Harun Satılmış, Ferda Tuna, Yunus Aycil, İdris Kılınçer, Muhammet Yılmaz…

Bu arada Büyükşehir Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yapılan genel kurula Halk Bank Bölge Koordinatörü Yener Işıldak, eski bölge koordinatörü Hanifi Özünal, Halk Bank Şube Müdürleri ile çok sayıda kooperatif başkanı da genel kurula katıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.