Kültür-Sanat Haber Girişi : 06 Aralık 2022 11:02

Kapı Kapı dolaşıp camiye davet ettiler

Kapı Kapı dolaşıp camiye davet ettiler

Erzurum’un Yakutiye İlçesinde inşaatı biten Gama Dursun Yılmaz Camii açıldığını ve faaliyetlere başladığını çevre sakinlerine kapı kapı dolaşarak duyurması halk tarafından takdirle karşılanıyor.

Cami görevlileri İmam-Hatip Musa Kazım Keskin ve Yakup Kutan Yakutiye İlçe Müftülüğü izni ile Caminin faaliyete başladığını hazırladıkları el broşürleri ile kapı kapı dolaşarak duyurusunu yaptılar.

 

 

İmam Hatip Musa Kazım Keskin, görevli oldukları caminin faaliyete başlamasıyla birlikte müezzin Yakup Kutan ile beraber program hazırlayıp Yakutiye İlçe Müftülüğüne sunduklarını belirterek çalışmalara başladıklarını söyledi.

Gama Dursun Yılmaz Camii görevlilerinin yaptıkları bu çalışma semt halkı tarafından takdir görürken, söz konusu çalışmayla daha önce hiç karşılaşmadıklarını belirten vatandaşlar, “Gama Dursun Yılmaz Camii imam hatibi ve müezzinin kapımıza kadar gelerek camiye davet etmesini ilk defa gördük ve çok sevinçle karşıladık” dediler

 

 

Camilerin sadece vakit namazlarının kılındığı mekânın yanında vatandaşlara İslami bilgilerinde görevliler tarafından verilebileceği bir ibadet yeri olduğunu hatırlatmak istediklerini vurgulayan İmam Hatip Keskin, hazırladıkları programı şu şekilde sıraladı;

“Sabah namazının farzından önce Yasin-i Şerif Sabah namazından sonra tesbihat,

Öğle namazından 15 dakika önce meal-tefsir dersi,

Akşam yatsı arası 7-10 yaş arası öğrencilere yönelik Kuran’ı Kerim ve din bilgileri dersi,

Her Perşembe Akşam –Yatsı arası ‘ailece’ Yasin-Sohbet-Tevbe İstiğfar-Dua,

Cuma sabah namazlarından sonra çorba ikramı planlanmaktadır.”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • murat uzun 08 Aralık 2022 23:33

    Camide öğretilecekleri takdir etmekle birlikte insanlara özellikle çocuk yaştakilere helali haramı, kul hakkını, devlet malının kutsallığını yani kuran okumasını mutlaka öğretin yanında kuranın bizden istediklerini de öğretin.