Ekonomi Haber Girişi : 09 Nisan 2021 16:57

İŞKUR’dan Narman Belediyesi’ne istihdam protokolü

İŞKUR’dan Narman Belediyesi’ne istihdam protokolü

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Narman Belediyesi Süt Ürünleri Ltd. Şti. işbirliğiyle imzalanan protokolde “genç, kadın ve engellilerin  istihdamına yönelik  eğitimlerin verilmesini kapsıyor. “Bitkisel-Hayvansal Gıda Üretim ve Paketleme Tesisinin”de istihdama yönelik  üzere   istihdam garantili meslek edindirme kursu ,işbaşı eğitimi, veya  MEGİP gibi eğitim programlarının İŞKUR mevzuatı kapsamında düzenlemesi kararlaştırıldı.

Narman   Belediyesi  iştirak firması Süt Ürünleri Ltd. Şti Bitkisel-Hayvansal Gıda Üretim ve Paketleme Tesisinin”de istihdam garantili olarak açılacak ilk olarak  “makine paketleme işçisi”  olarak meslek edindirme kursu açılacak. Aynı zaman da Protokol ilerleyen süreçte  firma kendi bünyesinde ki sigortalı sayısına göre yeni istihdam yapılması için farklı meslekte İşbaşı Eğitim Programı veya Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) ile kurslar açılmasını kapsıyor.

 

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde imzalanan  protokolü Erzurum İŞKUR İl Müdürü  Abdulkadir Mutlu Ve Narman Belediye Başkan V. Yavuz Soylu imzaladı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • İlke 09 Nisan 2021 19:51

    Erzurum merkezde bu tür kurslardan çokça açılmasını bekliyoruz